13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialXi Jinping și-a scris numele în Constituție și a devenit cel mai...

Xi Jinping și-a scris numele în Constituție și a devenit cel mai puternic lider al Chinei după moartea lui Mao

Partidul Comunist Chinez a votat, în unanimitate, să înscrie numele și ideologia lui Xi Jinping în Constituție, ridicându-l astfel pe actualul șef de stat la nivelul lui Mao Zedong, anunță, marți, BBC News.

Votul unanim de a include „gândirea lui Xi Jinping” în Constituție a avut loc marți dimineață, la finalul congresului Partidului Comunist.

Xi și-a sporit constant puterea începând cu anul 2012, când a fost ales pentru prima dată președinte al Republicii Populare Chineze.

După introducerea ideologiei personale a lui Xi în Constituție, orice contestare a acesteia înseamnă automat o amenințare la adresa Partidului Comunist.

Peste 2000 de delegați au venit marți în Marea Sală a Poporului din Beijing pentru a vota introducerea în „Constituția Partidului Comunist din China” a „Gândirii Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chinezești pentru noua eră”.

La sfârșitul votului, delegații au fost întrebați dacă au obiecții, iar mulțimea a răspuns în cor ”Nu”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă