11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialWSJ: Apple a demarat producţia la un nou iPhone. Cum va arăta...

WSJ: Apple a demarat producţia la un nou iPhone. Cum va arăta noul model

Apple a început producţia unei noi versiuni a iPhone, care are dimensiuni şi forme similare iPhone 5 şi care ar putea ajunge în magazine în această vară, potrivit unor persoane familiare situaţiei, scrie The Wall Street Journal, citat de ZF.ro.

Potrivit aceloraşi surse Apple continuă să lucreze alături de parteneri din Asia pentru a lansa şi un smartphone mai ieftin, care ar putea fi lansat în a doua jumătate a anului 2013. Telefonul ar urmă să aibă un ecran de 4 inci şi carcase de diferite culori şi material diferit de cel folosit pentru iPhone.

Reprezentanţii Apple nu au comentat informaţia. Planurile pentru lansarea celor două noi modele de smartphone-uri arată faptul că Apple se confruntă cu o competiţie acerbă pe piaţa smartphone-urilor, care este dominată de grupul sud-coreean Samsung, cu o cotă de piaţă de peste 25%, în timp ce Apple avea anul trecut o cotă de 8,6%.

Analiştii se aşteaptă ca piaţa globală de smarphone-uri să-şi dubleze valoarea’la 847 de miliarde de dolari (aproximativ 651 miliarde euro) până în 2016, scrie Bloomberg.

Potrivit lui Neil Mawston, analist la compania de cercetare Strategy Analytics, pentru a limita extinderea Samsung, Apple trebuie să urmeze exemplul grupului sud-coreean şi anume să lanseze cât mai multe produse într-un timp cât mai scurt. Samsung a lansat la New York pe 14 martie mult aşteptatul model Galaxy SIV.

Analiştii estimează de asemenea, că Apple va lansa o nouă versiune a sistemului său de operare în vară.

Tim Cook, CEO Apple, a refuzat să comenteze în mod public planurile Apple pentru lansare unui smartphone mai ieftin. La o conferinţă din luna februarie el a spus că “Apple nu va face niciun produs care nu va fi considerat de consumatori un produs grozav”, scrie Wall Street Journal.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă