16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCare este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume

Care este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume, arată un studiu care a vizat utilizatorii de Android, în 187 de țări, potrivit site-ului Go4it, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, în România, Facebook Messenger se află în topul preferințelor utilizatorilor de telefoane și tablete cu Android. De aceeaşi părere mai sunt şi utilizatorii din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Estonia, Norvegia şi Portugalia. Din afara Europei, mai preferă Facebook Messenger utilizatorii din Statele Unite şi Canada, Australia şi Noua Zeelandă, Madagascar şi unele ţări africane.

WhatsApp este însă lider de necontestat în America de Sud, majoritatea ţărilor africane, Rusia, Kazahstan, India, Pakistan, Turcia, Arabia Saudită, respectiv unele ţări europene ca Spania, Italia, Germania, Merea Britanie, Finlanda, Austria, Scoţia şi Turcia.

Deloc surprinzător, în China este folosit serviciul WeChat, satelit reţelei de socializare Weibo şi supus cenzurii exercitată discreţionar de autorităţile locale.

Popular mai ales în Europa de Est, Viber este programul de mesagerie preferat în Republica Moldova, Belarus şi Ucraina, unde este prezent pe 65% dintre telefoanele cu sistem Android.

Rămas favorit doar într-o singură ţară, clientul de mesagerie BBM oferit de BlackBerry este folosit în Indonezia de 87.5% dintre utilizatorii de Android. La capitolul diverse merită menţionat Line – folosit în Japonia şi Tailanda, Telegram – folosit mai ales în Iran şi KakaoTalk – folosit în Coreea de Sud.

 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă