26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialCare este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume

Care este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume, arată un studiu care a vizat utilizatorii de Android, în 187 de țări, potrivit site-ului Go4it, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, în România, Facebook Messenger se află în topul preferințelor utilizatorilor de telefoane și tablete cu Android. De aceeaşi părere mai sunt şi utilizatorii din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Estonia, Norvegia şi Portugalia. Din afara Europei, mai preferă Facebook Messenger utilizatorii din Statele Unite şi Canada, Australia şi Noua Zeelandă, Madagascar şi unele ţări africane.

WhatsApp este însă lider de necontestat în America de Sud, majoritatea ţărilor africane, Rusia, Kazahstan, India, Pakistan, Turcia, Arabia Saudită, respectiv unele ţări europene ca Spania, Italia, Germania, Merea Britanie, Finlanda, Austria, Scoţia şi Turcia.

Deloc surprinzător, în China este folosit serviciul WeChat, satelit reţelei de socializare Weibo şi supus cenzurii exercitată discreţionar de autorităţile locale.

Popular mai ales în Europa de Est, Viber este programul de mesagerie preferat în Republica Moldova, Belarus şi Ucraina, unde este prezent pe 65% dintre telefoanele cu sistem Android.

Rămas favorit doar într-o singură ţară, clientul de mesagerie BBM oferit de BlackBerry este folosit în Indonezia de 87.5% dintre utilizatorii de Android. La capitolul diverse merită menţionat Line – folosit în Japonia şi Tailanda, Telegram – folosit mai ales în Iran şi KakaoTalk – folosit în Coreea de Sud.

 

Cele mai citite

Mama drogatului Vlad Pascu a încercat să impresioneze instanța. Mi s-a spus că ar putea fi violat în detenție

În fața judecătorilor, Miruna Pascu le-a relatat judecătorilor că a intrat în panică atunci când a auzit că fiul ei ar putea să...

complexul își deschide oficial porțile pentru noii chiriași elevând standardele rezidențiale de lux (P)

Complexul care reprezintă cea mai nouă dimensiune a universului Stejarii își așteaptă chiriașii începând din toamna acestui an, anticipând un grad complet de...

Tragedie pe șantierul autostrăzii Moldovei. Patru morți și cinci răniți, după o explozie pe magistrala de gaze

O explozie pe șantierul viitoarei autostrăzi A7 s-a soldat cu patru morți și cinci răniți, toate victimele fiind muncitori care lucrau pe șantier. Tragedia s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies