16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialWesley a refuzat Steaua, pentru Vaslui

Wesley a refuzat Steaua, pentru Vaslui

În timp ce majoritatea echipelor româneşti de fotbal sunt plecate sau se pregătesc să plece în cantonamente în străinătate, pe piaţa transferurilor este forfotă.

Ultima tranzacţie spectaculoasă pe piaţa transferurilor din Liga I este cea a atacantului brazilian Wesley Lopes. Curtat intens de Steaua, jucătorul echipei FC Vaslui şi-a prelungit ieri contractul pentru încă trei sezoane cu formaţia moldoveană. Deşi potrivit afirmaţiilor lui Gigi Becali, finanţatorul Stelei, ar fi putut primi în Ghencea 250.000 de euro la semnătură şi 120.000 pe an, Wesley a preferat să rămână la Vaslui. „Nu e vorba de bani, pentru că aici, la Vaslui, sunt viaţa şi casa mea”, a spus sud-americanul. „Sunt foarte fericit. Am să mă pregătesc foarte bine, pentru că urmează un retur de campionat greu. Este bine pentru mine şi pentru FC Vaslui că am semnat prelungirea contractului. Domnul Porumboiu a vorbit 5 minute cu mine şi am semnat contractul. Am mai purtat discuţii cu Steaua Bucureşti şi CFR Cluj, dar FC Vaslui a venit cu cea mai bună ofertă”, a adăugat Wesley. La rândul său Viorel Hizo, tehnicianul vasluienilor, care au încheiat turul pe locul al treilea şi se luptă pentru câştigarea campionatului, s-a arătat bucuros de faptul că Wesley şi-a prelungit contractul: „Sper ca această prelungire să-i aducă linişte şi suport moral pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul de a câştiga campionatul. Este un câştig pentru FC Vaslui faptul că Wesley şi-a prelungit contractul. Dacă rămânea doar cu cele şase luni de contract pe care le mai avea cu Vasluiul, nu ar fi avut liniştea şi starea de spirit de a juca”.

Piţurcă jr, în tratative cu Lankaran

În urma scandalului dintre patronul Adrian Mititelu şi tatăl său, Victor Piţurcă, atacantul Universităţii Craiova Alexandru Piţurcă a plecat ieri spre Azerbaidjan, unde va trata un contract la echipa Kazar Lankaran. „Încă nu am semnat cu Lankaran. După ce voi semna voi putea spune mai multe. Sincer, m-a surprins ce s-a întâmplat la Craiova. Nu mă aşteptam. Eu am plecat de la Universitatea Craiova în urma scandalului dintre patron şi tatăl meu. Nu aş mai fi putut să rămân acolo pentru că, dacă aş fi avut un meci mai slab s-ar fi făcut speculaţii că m-a pus tatăl meu. Nu avea rost, e mai bine aşa”, a spus Alexandru Piţurcă. Fostul atacant al Universităţii a negat toate speculaţiile vizavi de faptul că ar fi fost dorit de Steaua: „Dacă m-ar fi vrut ar fi putut să-mi dea măcar un telefon”, a spus Piţurcă jr.

Lângă Traore, care rămâne în Gruia, încă un ivorian

Chiar dacă CFR Cluj se află pe locul 8 în clasamentul Ligii I, la 12 puncte de liderul Oţelul Galaţi, oficialii campioanei consideră că încă mai pot spera la titlu. De aceea au decis să nu se despartă de mai mulţi jucători de bază, iar după ce l-au dat pe Culio la Galatasaray s-au hotărât să nu se mai despartă de Traore în această iarnă.

Chiar dacă vor avea o ofertă apropiată de suma cerută, 5 milioane de euro, conducătorii CFR vor cere ca angajamentul să intre în vigoare numai din vară. Mai mult, după ce Traore a confirmat în Liga I, şefii din Gruia au decis să continue politica aducerii unor fotbalişti tineri ivorieni. Astfel, atacantul ivorian Flavien Tamou (17 ani) e aproape de un transfer la CFR, după ce ieri a efectuat un prim antrenament sub comanda lui Alin Minteuan.

Dinamovistul Marius Niculae a cerut voie clubului să se alăture două zile mai târziu lotului care a plecat ieri în cantonamentul din Antalya, pentru că are de discutat mai multe oferte de transfer de la echipe din Grecia.

Cele mai citite

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...
Ultima oră
Pe aceeași temă