11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialWeekend plin pentru iubitorii de cărţi

Weekend plin pentru iubitorii de cărţi

În cadrul ediţiei din această primăvară a Târgului de carte cu reduceri „Kilipirim“, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri la lansări de carte şi sesiuni de autografe.

Astfel, azi, începând cu ora 18.30, Editura Litera le invită pe iubitoarele de literatură la un eveniment special dedicat cărţilor de dragoste: „Primăvara lecturilor romantice” – o întâlnire cu cele mai frumoase colecţii de acest gen: “Alma – Iubiri de poveste”, “Cărţi Romantice” şi “Romantic Suspense”. În cadrul evenimentului se va discuta despre cele mai frumoase poveşti de dragoste care au prins viaţă prin intermediul cărţilor, despre autoare îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, dar şi despre motivele care fac aceste cărţi atât de iubite de numeroşi cititori. Fiecare persoană care va participa la întâlnire va primi cartea “Magia destinului” de Nora Roberts.

Sâmbătă, începând cu ora 12.00, Editura Polirom şi membrele comunităţii 121.ro le dau întâlnire iubitorilor de literatură la „Prânzul de lectură”, un eveniment care îşi propune să aducă în discuţie dramele cotidiene ale vieţii urbane. Reunit sub tema „Să fie succesul un pact cu diavolul?”, evenimentul are ca punct de plecare romanul “Răzbunarea se îmbracă de la Prada” de Lauren Weisberger, continuarea cunoscutului bestseller “Diavolul se îmbracă de la Prada”.

Tot sâmbătă, de la ora 13.00, Editura Polirom organizează şi dezbaterea cu tema „Ce înseamnă Literatura de azi?”, un eveniment care readuce în prim-plan volumul “Literatura de azi”, semnat de criticul literar Daniel Cristea-Enache. La dialog, alături de autorul volumului, vor mai participa scriitoarea Nora Iuga şi cunoscuta teoreticiană feministă Mihaela Miroiu.

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran, cunoscuta autoare a volumului “Spovedanie la Tanacu”, se va întâlni cu cititorii în aceeaşi zi de la ora 15.00. Evenimentul, la care scriitoarea îi va avea alături pe criticul literar Daniel Cristea-Enache şi antropologul Vintilă Mihăilescu, este prilejuit de apariţia romanului “Povestea domniţei Marina” – un volum pe cale să devină un bestseller, asemenea celorlalte cărţi semnate de autoare.

Sâmbătă, de la ora 16.00, echipa Book­aholic propune o discuţie despre literatură şi lectură, cu tema „Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi”. Cum ar fi cel mai bine să citim un text sau altul pentru a beneficia pe deplin de tot ceea ce are el de oferit?, Câte modalităţi de lectură există?, La ce te uiţi când deschizi o carte? – acestea sunt doar câteva dintre întrebările care îşi vor găsi răspuns la evenimentul organizat în cadrul Târgului de carte Kilipirim. Continuând într-un fel aceste dezbateri, începând cu ora 17.00, Editura Univers îi invită pe iubitorii de carte la o discuţie pe tema „Plăceri vinovate: cărţi mici şi cărţi mari”, un eveniment la care se vor alătura şi membrii echipei Hyperliteratura.

„Astrologia, între rădăcinile antice şi utilitatea modernă” – aceasta este tema unei alte dezbateri care va avea loc sâmbătă, la ora 18.00. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, cu participarea Mihaelei Dicu, cunoscut astrolog, autoare a volumelor “Astrologie orară“ şi “Numerologie practică“, şi Dan Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Astrologilor din România.

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă