11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialWagner Arte a lansat Colecția de Porțelanuri 2015, “Despre albastru,...

Wagner Arte a lansat Colecția de Porțelanuri 2015, “Despre albastru, păuni și alte culori”

“Despre albastru, păuni și alte culori”  este noua colecție din porțelan nobil, pe care atelierul de porțelanuri pictate manual Wagner Arte a lansat-o cu ocazia sezonului 2014 – 2015, la Marriott, în cadrul unei petreceri private. Este o colecție de obiecte funcționale, dedicată servirii ceaiului și a mesei, cu un decor insolit, plin de culoare.

Tema predominantă este cea a păunului albastru. Albastrul domină cromatica întregii colecții și este parte din poveste. In contra-balans apar, desigur, culorile complementare albastrului, precum orange-ul gălbui al portocalelor și lamâilor pârguite, și ele prezente în decor. Povestea este întregită și explicată în cuvinte, chiar acolo, pe suprafața fină a porțelanului, prin citate din mari pictori și scriitori care ne spun cum au văzut ei lumea și au înteles viața prin culoare: Paul Klee, Kandinsky, Van Gogh sau Goethe.

.Noutatea colecției vine din prospețimea și finețea desenului Anei Wagner asociate cu grafismul cuvântului scris de mână și cromatica vie, atipica atelierului de creație Wagner. Decorul este îmbogățit cu tușe din aur pur, aplicate prin pictură manuală.

Artista Ana Wagner dezvăluie sursa de inspirație a noii colecții: “Această colecție s-a născut în Croația, pe malul mării, acolo unde am găsit pe o insulă foarte mică, intr-o frumoasă grădină, în deplină pace, păunul. Albastrul păunului, albastrul mării, albastrul cerului, albastrul meu favorit, toate le-am adus cu mine în atelier și pe porțelan. Colette ne spune că există cunoscători de albastru, așa cum există și cunoscători de vinuri. Kandinsky ne spune: “Orange is red brought nearer to humanity by yellow”. De fapt, această colecție de porțelanuri decorate manual, cu dăruire și bucurie, este un soi de omagiu adus culorilor ce ne încântă viața și sufletul mereu, la orice pas. Trebuie doar să fim atenți și să privim în jurul nostru. Totul este culoare.”

Toate colecțiile de obiecte și bijuterii stau sub conceptul și design-ul Anei Wagner. Decorul este realizat în tehnicile picturii manuale și de imprimerie-decalcomanie, înnobilate cu aur și platină, în atelierul de creație Wagner – București, alături de pictorii colaboratori ai atelierului.

Fiecare piesă ce poartă marca Wagner Arte sau semnatura Anei Wagner reprezintă o lucrare de artă miniaturală, piesă-unicat lucrată cu extremă minuțiozitate și pasiune. Lucrările Wagner reprezintă artă pura ce poate fi transmisă din generație în generație.

Obiectele noii colecții se găsesc de astăzi la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Comenzile speciale și personalizările după dorința clientului se fac  la numerele de telefon 0728306619 sau 0214110124.

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă