19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialVREMEA. Precipitaţii, vânt şi ceaţă

VREMEA. Precipitaţii, vânt şi ceaţă

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitaţii şi intensificări ale vântului, valabilă începând de astăzi, ora 12.00, până maine (luni), ora 2.00.

Potrivit ANM, în perioada de referinţă vor fi precipitaţii mixte în vestul, nordul şi centrul ţării şi ninsori în zona de munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, sudice şi centrale, cu viteze de 45-50 km/h şi izolat, în Dobrogea şi Lunca Dunării, peste 60 km/h.

La munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, vitezele la rafală vor depăşi 70-80 km/h, viscolind zăpada.

Potrivit ANM, între orele 10:15 şi 13:00 în zona joasă din judeţul Harghita (inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc) se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Între orele10:00 şi 16:00, în sudul judeţului Sibiu, mai ales pe valea Oltului şi zona montană, inclusiv municipiul Sibiu, şi în sudul judeţului Braşov, mai ales pe culoarul Rucăr-Bran şi zona montană, inclusiv Municipiul Braşov, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 50 km/h, iar la munte vor depăşi 80 – 90 km/h.

Cele mai citite

Mutarea cu care Ciolacu a căștigat bătălia pentru creșterea salariului minim

Salariul minim se majorează de la 1 iulie cu 400 de lei, așa cum PSD a anunțat în urmă cu câteva luni. Decizia a...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...
Ultima oră
Pe aceeași temă