20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialVreme extrem de caldă pentru luna aprilie. Vezi PROGNOZA pe trei zile

Vreme extrem de caldă pentru luna aprilie. Vezi PROGNOZA pe trei zile

Joi, în urma frontului atmosferic care ne părăseşte prin partea de est, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor. Sunt posibile ploi totuşi în estul, sud-estul şi centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi de Curbură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, potrivit realitatea.net.

Bucureşti

În capitală, cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura, chiar dacă mai coborâtă decât miercuri, va avea valori agreabile: 9-10 grade dimineaţa şi 20…21 de grade la amiază.

Regiuni

În regiunile de dincolo de Carpaţi vremea va fi predominant însorită, doar în partea de est a Transilvaniei vor mai fi unele înnorari şi averse răzleţe cu descărcări electrice. Maximele sunt cuprinse în general între 20 si 23 de grade.

În sud, vremea capătă un aspect predominant însorit, totuşi în Bărăgan nu sunt excluse unele înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele scad faţă de ieri dar oricum sunt deasupra valorilor normale ale perioadei: 24 la Drobeta Turnu Severin dar şi la Giurgiu, 23 la Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti, 22 la Călăraşi.

În Dobrogea, vreme uşor instabilă, adică şi cu soare dar şi cu înnorări temporare şi averse şi descărcări electrice pe arii restrânse. Valori plăcute prognozate azi: 22 de grade la amiază la Tulcea şi Cernavodă, 20 la Constanţa.

În Moldova, ca şi în Dobrogea, mai sunt manifestări de instabilitate ale vremii dar pe arii restrânse şi oricum vor fi şi perioade însorite pe parcursil zilei. Maximele trec de 20 de grade: 20 la Suceava, 23 la Iaşi, 22 în Bacău şi Galaţi.

Vineri – Capitală:

În capitală, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab şi moderat. Temperatura maximă în creştere: 25…26 de grade.

Regiuni:

Vineri vremea va fi caldă şi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări doar în zona de munte, unde izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtă durată. Maximele au valori de vara în mai toate regiunile, între 20 de grade pe litoral, la Constanţa şi 27 de grade la Timişoara, Oradea, Târgu Mureş şi la Iaşi.

Sâmbătă – Capitală

Sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă şi în general frumoasă. Temperaturile maxime, peste 25 de grade în toată ţara cu exceptia litoralului, ajung la 29 de grade la Oradea, Timişoara şi Iaşi.

Regiuni:

În capitală vremea continuă să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat. Maxima zilei: 29 de grade, 8-9 grade peste media climatologică.

Cele mai citite

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă