16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVrancea: Bărbatul blocat cu un camion pe o insulă în mijlocul râului...

Vrancea: Bărbatul blocat cu un camion pe o insulă în mijlocul râului Putna, salvat cu elicopterul

Şoferul unui autocamion care intenţiona să încarce balast din albia Putnei şi care a rămas blocat cu autovehiculul pe o insulă, între apele învolburate ale râului, în zona unei balastiere din localitatea vrânceană Boloteşti, a fost salvat cu un elicopter în jurul orei 22.00.

 

Şoferul camionului se numeşte Marian Hîncu şi are 40 de ani. El rămăsese izolat pe râul Putna, în maşină, după ce apele au crescut brusc ca urmare a viiturilor formate în urma ploilor abundente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au încercat să-l salveze pe bărbat cu ajutorul unei bărci penumatice, însă acţiunea a eşuat din cauza curenţilor puternici ai apei.

La acţiunea de salvare desfăşurată de ISU Vrancea au participat şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, care s-a aflat în judeţ, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

“Şoferul este în afara oricărui pericol. El a rămas blocat de la ora 18.00 şi a fost salvat în jurul orei 22.00”, a declarat colonelul Flavius Chiscop.

Şoferul camionului a rămas blocat după ce apele râului Putna au crescut cu 15 centimetri peste cota de atenţie. Bărbatul se dusese cu un autocamion pe albia râului Putna pentru a încărca balast, dar din cauza apelor învolburate nu a mai putut ajunge la mal.

După ce acţiunea iniţiată de pompierii ISU Vrancea a eşuat, reprezentanţii Inspectoratului au luat legătura cu conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi au cerut un elicopter.

Cele mai citite

Klaus Iohannis se va întâlni marți cu Joe Biden la Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri vor sărbători 20 de ani de...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă