19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialVolkswagen cheamă în service 800.000 de mașini implicate în scandalul NOXELOR. Ce...

Volkswagen cheamă în service 800.000 de mașini implicate în scandalul NOXELOR. Ce modele sunt vizate

Grupul german Volkswagen a anunţat vineri că va rechema în service 800.000 din cele 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul emisiilor de noxe în Europa, transmite AFP citată de Agerpres.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) “a aprobat soluţiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la modelele Passat, CC şi Eos echipate cu un motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189”, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. În consecinţă, peste 800.000 de vehicule afectate de scandalul Dieselgate vor fi rechemate la service pentru remedierea problemelor tehnice. 

După acțiunea de rechemare în service organizată în Germania, acțiuni similare vor avea loc și în alte state europene. Grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi şi Porsche, intenţionează să recheme la service, în întreaga Europă, un număr total de 8,5 milioane vehicule. 

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor de emisii de noxe ale motoarelor diesel. 

Aprobarea venită de la KBA va permite accelerarea procedurilor de rechemare în service. Aceste rechemări au început în luna ianuarie cu un model de utilitară VW şi câteva modele Audi şi Seat, iar ulterior au continuat într-un ritm mai redus cu modelul Volkswagen Golf. Doar 50.000 de vehicule au fost remediate în luna mai. 

Recent, directorul general al grupului Volkswagen, Matthias Müller, şi-a reafirmat intenţia de a finaliza aceste rechemări până la finalul acestui an, chiar dacă nu a exclus posibilitatea ca procedurile să se prelungească până în primul trimestru al anului următor. 

În pofida scandalului Dieselgate, Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a raportat o creştere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni până la 2,5 milioane de vehicule, depăşind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cronica prăbușirii Americii în socialismul-progresist

Cartea urmașei boierilor olteni, Simona Vrăbiescu Kleckner: “Urmările Trecutului. Anii 1990-2008-2014-2022 și consecințe,” produce cititorilor șocul revelării adevărului despre decăderea democrației americane, spre comunismul...

Șeful DNA anunță Armaghedonul. DNA trebuie să se întoarcă la cazurile de mare corupţie

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, a declarat într-un interviu acordat Pro TV că ”trebuie să ne întoarcem la o componentă esenţială a activităţii,...

Intervenție haotică a poliției în cazul tânărului drogat din Capitală care a decedat. Un martor și tatăl bărbatului fac acuzații grave

Au apărut noi imagini cu Eduard, tânărul care ar fi fost grav rănit în urma intervenției polițiștilor.Bărbatul avea 30 de ani, o iubită...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies