13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVolei de top la Constanţa

Volei de top la Constanţa

Drumul până la titlul naţional a devenit foarte scurt. Echipele constănţene mai au doar două adversare până să ridice trofeul. Este adevărat că fiecare dispută este formată din cinci meciuri, iar pentru a se impune, tomitanii trebuie să câştige trei. Datorită faptului că au încheiat sus în clasament, echipele de pe litoral au avantajul terenului propriu în semifinale, iar băieţii de la CVM vor beneficia de acest atuu şi în finală, fetele de la CSV 2004 Tomis însă nu. În semifinale, echipele de pe litoral vor juca primele două partide pe propriul teren, în Sala Sporturilor din Constanţa, următoarele două jocuri ale seriei vor avea loc pe terenul adversarei, iar un eventual meci decisiv se va disputa tot la malul mării.

Acum, adversarele nu mai sunt de neglijat, aşa cum s-a întâmplat până acum. CVM Tomis va juca în semifinale împotriva celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare. Primele două meciuri sunt programate sâmbătă şi duminică la Cons­tanţa, ambele cu începere de la ora 17.00. În aceleaşi zile, dar cu începere de la ora 20.00, vor juca şi fetele de la CSV 2004 Tomis. Ele vor avea ca adversară echipa Ştiinţa Bacău.

Consideraţi favoriţi la calificarea în finală, constănţenii sunt optimişti. „Mereu am jucat foarte bine în meciurile cu miză şi mă aştept ca şi acum să avem aceeaşi evoluţie bună. Ştim că adversara este de valoare, dar noi avem blazonul nostru şi trebuie să ne impunem. Noi dorim să încheiem disputa în număr minim de meciuri, pentru a avea timp să pregătim finala. Nu trebuie în niciun caz să ajungem la meciul decisiv, chiar dacă acesta va avea loc la Constanţa”, a declarat tehnicianul echipei CVM Tomis, Martin Stoev. Fetele sunt considerate şi ele favorite la calificarea în finala întrecerii interne, pe care au câştigat-o în ultimele două sezoane. 

 Cadeţii sunt şi ei în drum spre titlu

Voleiul constănţean are toate şansele să realizeze dubla la seniori, ambele echipe fiind favorite la titlu. Din urmă vin însă şi copii. Cadeţii sunt campion en-titre şi în actuala stagiune sunt calificaţi deja în faza finală. Accederea în finală s-a consemnat la finele săptămânii trecute, iar meciurile pentru titlu vor avea loc în perioada 3-7 aprilie. Până atunci, chiar la finalul acestei săptămâni, juniorii vor juca şi ei pentru calificarea în semifinalele întrecerii naţionale, partidele fiind găzduite de Sala din cadrul Complexului Sportiv „Flămânda”.

 5 titluri naţionale au cucerit echipele constănţene de volei, 3 băieţii şi două fetele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă