16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin sugerează că ar putea candida pentru al patrulea mandat prezidenţial

Vladimir Putin sugerează că ar putea candida pentru al patrulea mandat prezidenţial

Preşedintele-ales al Rusiei, Vladimir Putin, a evocat posibilitatea unui al patrulea mandat prezidenţial care l-ar menţine la putere până în 2024, conform unui discurs rostit în Duma de Stat, informează AFP şi Mediafax.

“Legea nu are efect retroactiv. Am posibilitatea să lucrez acum şi în mandatul următor, dacă situaţia va permite şi dacă voi vrea”, a declarat Putin, după ce un deputat întrebase dacă mandatele prezidenţiale ar putea fi limitate la două.

Putin a fost ales pe 4 martie pentru un al treilea mandat prezidenţial, extins la şase ani, după primele două mandate de patru ani şi unul de prim-ministru.

Întrebarea deputatului se referea la eliminarea cuvântului “consecutiv” din Constituţie, situaţie care nu i-ar fi permis fostului agent KGB să mai candideze anul acesta.

“Este rezonabil, putem analiza toţi această situaţie”, a răspuns Putin.

Vladimir Putin a fost comparat cu fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a stat la putere 18 ani.

Cele mai citite

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...
Ultima oră
Pe aceeași temă