10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Rusia ajută NATO, pentru a nu fi nevoită să lupte...

Vladimir Putin: Rusia ajută NATO, pentru a nu fi nevoită să lupte ea-însăşi în Afganistan

Premierul Vladimir Putin, preşedinte-ales, a apărat miercuri în faţa deputaţilor susţinerea pe care Rusia o oferă NATO în vederea desfăşurării operaţiunilor sale îin Afganistan, subliniind că, în caz contrar, militarii ruşi ar fi cei care ar trebui să lupte în această ţară, relatează AFP şi Mediafax.

Întrebat despre un proiect de creare a unui punct de tranzit pentru zborurile NATO la Ulianovsk, în centrul Rusiei, el a răspuns subliniind că această iniţiativă corespunde “intereselor Rusiei”.

“Înţelegem ceea ce se petrece în Afganistan, nu-i aşa? Vrem ca situaţia să fie sub control”, a declarat preşedintele-ales.

“Nu vrem ca militarii noştri să lupte pe frontiera tadjiko-afgană”, care desparte Afganistanul de fosta republică sovietică Tadjikistan, legată de Rusia în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI), a adăugat el.

“NATO şi comunitatea internaţională sunt prezente acolo. Doamne ajută! Să îşi facă treaba!”, a continuat Putin.

“Trebuie să fim pragmatici pentru a stabili ceea ce este avantajos pentru noi”, a mai spus acesta.

Preşedintele-ales a subliniat că centrul de la Ulianovsk “nu va fi o bază NATO”. “Acolo nu se va întâmpla nimic care să fie contrar intereselor noastre”, a conchis actualul şef al Guvernului.

Rusia a anunţat că studiază o solicitare din partea NATO în vederea utilizării Cosmodromului Vostocinîi de lângă Ulianovsk, la 900 de kilometri est de Moscova, pe post de centru de tranzit destinat aprovizionărilor cu materiale neletale destinate şi provenind din Afganistan.

Proiectul este foarte criticat de către comunişti şi naţionalişti.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă