12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin întârzie, din nou, la întâlnirea cu Papa Francisc. Ce l-a...

Vladimir Putin întârzie, din nou, la întâlnirea cu Papa Francisc. Ce l-a îndemnat Pontiful

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit miercuri după-amiază, la Vatican, cu Papa Francisc, după ce a întârziat la întrevedere mai mult de oră, potrivit Mediafax.

Vaticanul a anunţat, miercuri seara, că Papa Francisc l-a îndemnat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să se angajeze într-un “efort sincer şi vast” pentru a ajunge la pace în estul Ucrainei, afectat de confruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele ucrainene, relatează Associated Press.

Citește și: Premierul Italiei, „veriga slabă“ din G7?

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, Suveranul Pontif şi preşedintele rus au convenit, în cursul unei întrevederi de aproximativ 50 de minute, asupra necesităţii restabilirii unui climat de dialog în Ucraina şi punerii în aplicare a Acordului de Pace de la Minsk, semnat la 12 februarie.

De asemenea, Papa Francisc s-a arătat îngrijorat de soarta minorităţilor creştine din Orientul Mijlociu.

Coloana de maşini a delegaţiei preşedintelui Rusiei a ajuns la Palatul Pontifical din strada Conciliazione (Vatican) cu o întârziere de peste o oră. În anul 2013, Vladimir Putin a întârziat 50 de minute la întrevederea cu Papa Francisc, informează ziarul La Repubblica.

Înaintea întrevederii, Vladimir Putin a vizitat Pavilionul Rusiei de la Expoziţia Universală din Milano şi a avut o întrevedere cu premierul Italiei, Matteo Renzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă