16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Evenimentul care m-a influenţat cel mai mult a fost colapsul...

Vladimir Putin: Evenimentul care m-a influenţat cel mai mult a fost colapsul Uniunii Sovietice

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, vineri, că evenimentul care a produs cel mai mare impact asupra vieţii sale a fost colapsul Uniunii Sovietice, potrivit agenţiei de presă Tass.

În cadrul emisiunii "Serious Talk with Vladimir Putin", desfăşurată la centrul educaţional pentru copii supradotaţi din Soci, Putin a afirmat că evenimentul care a avut cel mai mare impact asupra vieţii sale a fost destrămarea Uniunii Sovietice.
Fiind întrebat de evenimentul care l-a influenţat cel mai mult, iniţial, Putin a ezitat. ”Cel mai important eveniment? Chiar mi-aţi pus o întrebare dificilă. Cred că destrămarea Uniunii Sovietice. Mi-aţi pus o întrebare pentru adulţi, v-am dat un răspuns pentru adulţi”, a afirmat preşedintele Rusiei.
Vladimir Putin a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale ce se vor desfăşura anul viitor. Preşedintele Rusiei nu a exclus o candidatură la alegerile din 2018 şi a precizat că nu intenţionează să modifice prevederile constituţionale care limitează numărul de mandate prezidenţiale.
"Nu am decis încă dacă ar trebui să-mi continui activitatea în această calitate. O să văd, alegerile vor avea loc în 2018. Mai este timp până la cursa electorală. La un moment dat, trebuie să mă retrag. Constituţia stipulează o limită de mandate în funcţia de preşedinte. Am avut posibilitatea să modific Constituţia şi chiar mi s-a cerut să o modific în timp util. Nu am făcut acest lucru şi nu mai intenţionez să îl fac", a spus Vladimir Putin.
Conform Constituţiei ruse, o persoană nu poate să fie preşedinte al ţării mai mult de două mandate consecutive. Vladimir Putin a fost ales în fruntea ţării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost preşedintele Rusiei între 2000 şi 2008. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă