6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialVladescu, Tariceanu, Imre, parteneri de afaceri

Vladescu, Tariceanu, Imre, parteneri de afaceri

Insistenta cu care ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, sustine interesele companiei producatoare de tigari Philip Morris nu pare a fi intamplatoare. In urma cu cativa ani Vladescu s-a aflat sub contract cu Philip Morris, de unde a incasat sume importante in schimbul consultantei financiare acordate acestei companii. Colaborarea lui Vladescu cu Philip Morris s-a derulat prin intermediul firmei PVB Euroconsulting SRL, unde ministrul detine si acum pachetul majoritar de actiuni. In PVB Euroconsulting SRL Vladescu l-a avut ca asociat chiar pe actualul premier, Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu a iesit din firma in martie 2003, dar din informatiile pe care le detinem reiese ca a fost si el implicat in colaborarea cu Philip Morris.
Socoteala lui Vladescu si a lui Imre de a stabili din ianuarie 2006 un pret minim la tutun nu s-a potrivit cu cea de la Consiliul Concurentei. La numai doua zile dupa ce Finantele anuntasera ultimele schimbari la proiectul de modificare a Codului Fiscal, Consiliul Concurentei si-a facut cunoscuta pozitia printr-un aviz nefavorabil pe textul de lege prin care se intentioneaza introducerea pretului minim la bauturile alcoolice si la tutun.(continuare in pagina de finante)

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă