20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVirusul E.coli face noi victime în Germania

Virusul E.coli face noi victime în Germania

17 persoane s-au infectat cu E.coli, iar una dintre ele a murit, după ce au mâncat într-un restaurant din Luebeck, un oraş din nordul Germaniei aflat în apropiere de graniţa cu Danemarca, relatează sâmbătă cotidianul local Luebecker Nachrichten, citat de NewsIn.

Între persoanele care s-au îmbolnăvit se numără un grup de oficiali de la Fiscul german şi mai mulţi turişti din Danemarca vecină. Persoana care a murit este o femeie, angajată a Fiscului. Toate aceste persoane au mâncat la restaurant între 12 şi 14 mai.

Experţii îşi îndreaptă atenţia către acest restaurant, în speranţa că, urmărindu-i lanţul de aprovizionare, vor găsi o cheie pentru a descoperi sursa primară a infecţiei cu E.coli care a provocat deja moartea a 19 persoane în Europa, dintre care 18 în Germania.

Contaminarea s-a răspândit în 12 ţări şi a afectat deja peste 1.700 de persoane, iar originea ei, chiar dacă nu a fost stabilită oficial, pare să indice nordul Germaniei.
Perioada de incubaţie a bacteriei este de circa o săptămână, iar primele cazuri au fost raportate în jurul datei de 23 mai.

Cele mai citite

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă