13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialViitorul a luat un punct cu Dinamo

Viitorul a luat un punct cu Dinamo

Gruparea constăn­ţeană a remizat cu mult mai titrata echipă bucureşteană, golul gazdelor fiind marcat de Romario Benzar, printr-o execuţie de excepţie.

 

FC Viitorul Constanţa şi-a mai mărit cu un punct zestrea din clasamentul Ligii I, după ce a remizat pe teren propriu, cu Dinamo, în etapa a 16-a a campionatului. Întâlnirea s-a încheiat 1-1, după ce constănţenii au irosit un penalty în prima repriză.

Prima repriză a fost echilibrată, cele două echipe împărţindu-şi perioadele de dominare. Dinamo a trecut pe lângă deschiderea scorului prin Dănciulescu în min. 33, când a reluat peste poartă din centrarea lui C. Munteanu. Un singur minut mai târziu C. Munteanu a centrat, Alexe a reluat cu capul în bară, iar Dănciulescu a trimis peste poartă din doar 6m. Cea mai mare ocazie a primei părţi avea să aparţină constănţenilor în min. 38, când centralul Marcel Bîrsan a dictat penalty la intervenţia lui Scutaru asupra lui Alibec. De la punctul cu var a executat Dică, care a trimis în bară şi, astfel, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, 0-0.

După un start de repriză sărac în faze de poartă, FC Viitorul a reuşit deschiderea scorului în min. 71 prin Romario Benzar, care l-a surprins pe Bălgrădean cu un şut spectaculos de la peste 25 m, 1-0. Replica dinamoviştilor a fost rapidă, noul intrat Issa Ba punctând din careul mic în min. 78 din centrarea lui Matei, 1-1. Acesta avea să fie şi scorul final pentru că Larie şi Bejan au ratat, rând pe rând, ţinta în prelungirile partidei. Rezultat final: FC Viitorul-Dinamo 1-1. După 0-4 cu Steaua, tot la Constanţa, în etapa trecută, acest 1-1 nu putea decât să-l mulţumească pe patronul Gheorghe Hagi. La finalul jocului, fostul mare fotbalist român a declarat că rezultatul este echitabil şi că Benzar, marcatorul golului, este unul dintre tinerii pe care Viitorul îi recomandă. „Rezultatul este echitabil, ambele echipe au avut ocazii. Mă aşteptam ca Benzar să înscrie, este un jucător bun, cu şut bun de la distanţă. Noi continuăm să propunem jucători tineri, de perspectivă”, a spus Hagi.

Doar un punct pentru Săgeata şi Farul

Celelalte două echipe ale judeţului, angrenate în eşalonul secund, au acumulat un singur punct în etapa cu numărul 13. Săgeata Năvodari, echipă care se luptă pentru promovare, a remizat cu Rapid CFR Suceava, scor 2-2, după ce la pauză tabela indica 2-0 pentru gazde. Reuşita de un punct a sucevenilor a venit în prelungiri. Farul a pierdut din nou, de această dată pe terenul celor de la CF Brăila. Marinarii au ajuns la cinci meciuri pierdute la rând şi, cu doar 6 puncte acumulate în 11 meciuri, rămân pe ultimul loc al clasamentului. 19 puncte a acumulat Viitorul în 16 runde şi este pe locul 11 al clasamentului.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă