3.1 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăSpecialVIDEO. Vladimir Putin l-a ironizat pe omologul său moldovean, Igor Dodon. Cum...

VIDEO. Vladimir Putin l-a ironizat pe omologul său moldovean, Igor Dodon. Cum interpretează analiștii politici gestul

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut glume pe seama președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Sankt Petersburg. Experţii politici spun că un astfel de gest reconfirmă faptul că lui Putin nu îi plac liderii slabi, fără personalitate, scrie Deschide.md.

Prezent la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, premierul indian Narendra Modi a fost întrebat de o jurnalistă dacă Federația Rusă s-a amestecat în alegerile prezindențiale din SUA. Vladimir Putin a intervenit, răspunzând: „Întrebaţi-l pe Dodon. El ştie mai bine", a spus președintele Rusiei.

În sală se afla și Igor Dodon, care s-a mulțumit să răspundă printr-un zâmbet.


Citește și:  VIDEO. Vladimir Putin glumește că Trump e responsabil pentru ninsoarea din Moscova, la început de iunie: Îi suntem recunoscători că a retras Statele Unite din Acordul climatic de la Paris. Este foarte frig afară. Am putea da vina pe el și pe imperialismul american, dar n-o vom face

Președintele rus Vladimir Putin a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, susținând că rușii ar trebui să fie recunoscători președintelui american Donald Trump pentru că nu simt efectele încălzirii globale, după ce în Moscova a nins, la începutul lunii iunie, iar în Stakt Petersburg plouă și este foarte frig.


Expertul politic Cristian Hriţuc, fost prezidenţial la Bucureşti, spune că gestul lui Putin reiterează faptul că nu îi plac liderii slabi, liderii fără personalitate, chiar dacă aceștia sunt prietenii Rusiei.

„În momentul în care te-ai făcut preș în fata lui Putin, poți să fii sigur că vei fi tratat cu dispreț de către acesta. Poți să fii prietenul Rusiei şi fără a avea o atitudine de servitor, de vasal. Asta nu a înțeles Dodon. A fost doar un pas de la atitudinea lui Putin de a-l ţine la ușă, în anticamera, 4 ore , până la a-l lua peste picior în public. Moldovenii pot observa şi ei atitudinea Rusiei şi a lui Putin, nu am văzut în ultima vreme că raporturile comerciale între cele două țări să fi luat amploare, nu am văzut ajutoare venite de la Moscova, vedem însă afirmații ale lui Putin care nu dă doi bani pe liderul care îi face plecăciuni de două ori pe zi. În politică, atunci când nu ai demnitate, nu poți să pretinzi liderilor sa te respecte și mai ales lui Putin care a fost crescut în spiritul autorității", a comentat Cristian Hriţuc pentru Deschide.MD.

Întrebat cum ar fi trebui Dodon să „gestioneze" momentul, expertul a răspuns: „Dodon a încercat să minimalizeze gestul lui Putin. Probabil, în sinea lui, Dodon suferă după un astfel de gest. A ales la începutul relației lui cu Putin sa aibă aceasta atitudine, acum nu mai poate schimba mare lucru. Din păcate, atitudinea lui aduce prejudicii Moldovei. Lipsa de respect față de președintele țării poate fi interpretă ca lipsa de respect la adresa cetățenilor. Dodon a ales sa ignore vestul și s-a predat cu totul lui Putin. Mentalitatea lui Dodon este una de vasal, așa că nu cred că putea concepe sa ii dea o replică lui Putin".

 

Cele mai citite

Inflaţia rapidă, criza datoriilor şi costul vieţii – cele mai mari ameninţări la adresa afacerilor -sondaj

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani...

Regele Hamad bin Isa Al Khalifa al Bahrainului s-a întâlnit cu președintele Isaac Herzog

Regele Hamad bin Isa Al Khalifa al Bahrainului s-a întâlnit duminică cu președintele Isaac Herzog, în prima vizită a unui șef de stat israelian,...

Inflaţia rapidă, criza datoriilor şi costul vieţii – cele mai mari ameninţări la adresa afacerilor -sondaj

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă