23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Omul de afaceri Dorin Cocoș a plâns în fața judecătorilor pentru...

VIDEO. Omul de afaceri Dorin Cocoș a plâns în fața judecătorilor pentru a-și salva fiul

Omul de afaceri Dorin Cocoș a izbucnit în plâns în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție cărora le-a cerut să nu-l aresteze pe fiul său, Alin Cocoș, în dosarul de corupție al Alinei Bica. Momentul a fost surprins de jurnaliștii de la Spy News.

Fosta șefă a DIICOT a declarat vineri noaptea, în fața instanței, că i-a ajutat pe Dorin și Alin Cocoș să obțină despăgubiri de peste 62 milioane de euro într-un dosar de retrocedare și că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender ( apropiat al lui Ion Iliescu) să nu fie condamnat la închisoare pentru că ar fi fost amenințată cu moartea, că s-ar fi făcut presiuni asupra ei pentru a încălca legea, potrivit unor surse care au participat la judecarea arestării, în ședință secretă, la Înalta Curte. 

Instanța supremă a decis arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Alin Cocoș, alături de Adriean Videanu și Florin Ionuț Mihăilescu. 

Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirilor ilegale.

Alină Bica este acuzată de două fapte de luare de mită , două fapte de abuz în serviciu , o faptă de favorizarea inculparului; Dorin și Alin Cocoș sunt acuzați  de dare de mită și trafic de influență; Adrien Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu; Florin Mihăilescu – de complicitate la luare de mită.

Cele mai citite

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...

A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările

Unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) pot solicita, în cursul anului 2024, până cel târziu 30 septembrie, contractarea de împrumuturi de la Trezoreria Statului, în limita sumei...

Consiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului Iranului asupra Israelului

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de duminică, 14 aprilie 2024, în care va discuta atacul Iranului...
Ultima oră
Pe aceeași temă