8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. O grupare care plănuia un atac, la o bază militară din...

VIDEO. O grupare care plănuia un atac, la o bază militară din Venezuela, a fost reținută. Oamenii au denunțat „tirania ucigașă” a președintelui Maduro

Cel puțin opt persoane au fost arestate, duminică, în Venezuela, după ce autoritățile au anunțat dejucarea unui presupus atac terorist împotriva unei baze militare. Într-o înregistrare video, un grup de bărbați în uniformă militară anunțaseră începerea unei rebeliuni împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, potrivit agențiilor internaționale de presă, citate de Agerpres.

Potrivit unei surse militare citate de agenția EFE, dintre cei circa 20 de insurgenți vizați de autorități, trei ar fi ofițeri. Totodată, forțele de ordine au dispersat zeci de protestatari civili veniți la acea bază militară să susțină grupul rebel.

Într-o înregistrare video transmisă în cursul dimineții, „căpitanul Juan Caguaripano” și „comandantul operațiunii, David Carabobo”, anunțau că se răzvrătesc împotriva „tiraniei ucigașe a lui Nicolas Maduro”. Ei au negat că acțiunea lor ar fi o „lovitură de stat”.

În contextul gravei crize politico-economice prin care trece de mult timp Venezuela, serviciul militar de informații al acestei țări a arestat în ultimele luni mai mulți militari bănuiți că intenționau să pornească o insurecție împotriva autorităților de la Caracas.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă