11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. URAGANUL SANDY face RAVAGII în SUA. Obama a DECRETAT stare de...

VIDEO+FOTO. URAGANUL SANDY face RAVAGII în SUA. Obama a DECRETAT stare de CATASTROFĂ MAJORĂ în New York şi New Jersey

19:00.  Cel puţin 27 de persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy, anunţă autorităţile americane şi canadiene, citate de AFP.

Cincisprezece persoane au murit în statul New York, conform guvernatorului Andrew Cuomo, zece victime înregistrându-se în oraşul New York.

Alte două persoane au murit în statul Connecticut (nord-est), situat la nord de New York.

Trei victime s-au înregistrat în New Jersey, patru în Pennsylvania şi câte una în Maryland şi West Virginia.

Un membru al echipajului corabiei HMS Bounty, scufundată în largul statului North Carolina, a murit la spital, iar căpitanul navei, folosită pentru realizarea unui film, este dat dispărut.

Cel puţin o persoană a murit la Toronto, unde s-au înregistrat rafale de vând extrem de puternice.

 

16:10 – Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa din cauza uraganului Sandy a ajuns la 18, potrivit presei străine.

_ _ _ _

5:04 – Un reactor nuclear a fost scos din funcţiune marţi în statul New Jersey, în estul SUA, din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy, a anunţat operatorul acestuia, citat de AFP.

Citeşte şi:  URAGANUL SANDY. Un reactor nuclear, OPRIT în New Jersey

14:08Pe lângă New York,  preşedintele SUA Barack Obama a decretat stare de catastrofă majoră şi în New Jersey şi Long Island.

Citeşte şi:  Barack Obama A DECRETAT stare de CATASTROFĂ MAJORĂ în 3 state. Vezi care sunt


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/9671db93b4678518b6244687bce51cd4/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;

_ _ _ _

13:34 – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă în SUA cu privire la faptul că în 12 state americane a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy, care a afectat Coasta de Est a Statelor Unite în cursul serii de duminică.

Citeşte şi: URAGAN Sandy. Ministerul de Externe îi ATENŢIONEAZĂ pe români să evite călătoriile în SUA

_ _ _ _

12.53Creşterea nivelului apelor unui râu din New Jersey după trecerea uraganului Sandy a determinat ruperea unui dig în comitatul Bergen, la câţiva kilometri distanţă de oraşul New York, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Citeşte şi: Un dig a cedat în New Jersey, după trecerea uraganului Sandy – poliţie

_ _ _ _

11:54 Preşedintele american Barack Obama a decretat stare de catastrofă majoră în statul New York, devastat de uraganul Sandy.

_ _ _ _

10:38 Cel puţin 14 persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza unor rafale violente de vânt şi inundaţii provocate de către uraganul Sandy, potrivit Realitatea TV.

Potrivit ultimelor informaţii, pagubele provocate de uraganul Sandy ating pragul de 20 de milioane de dolari.

_ _ _ _

8:20 –  Numărul oamenilor care au rămas fără curent electric în Statele Unite ale Americii din cauza uraganului Sandy a ajuns la 6,5 milioane.

_ _ _ _

8:00Autorităţile au închis tunelurile dinspre Manhattan şi mai multe poduri, iar curentul electric a fost întrerupt intenţionat în toată partea sudică, inclusiv în centrul financiar Wall Street. Alte zeci de transformatoare au fost distruse la sud de 39 Street de contactul cu apa, iar staţiile de metrou au fost inundate.

Situaţia este fără precedent în ultimii 50 de ani. Singura dată când s-a mai întâmplat ca străzile Manhattanului să fie inundate de apele oceanului a fost în 1960, când uraganul Donna a adus o creştere a nivelului apelor de trei metri. De această dată, însă, nivelul apelor care înconjoară Manhattanul ar fi crescut cu peste patru metri, un record istoric.

Citeşte şi:

URAGANUL SANDY face RAVAGII. Situaţie fără precedent în ultimii 50 de ani la New York

_ _ _ _

7:22 – Peste 5 milioane de oameni din Statele Unite au rămas fără curent electric şi mai multe oraşe sunt inundate.

_ _ _ _

7:16 – Cel puţin 13 persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza unor rafale violente de vânt şi inundaţii provocate de către uraganul Sandy, informează Mediafax.

Autorităţile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi North Carolina au anunţat luni 12 morţi, iar poliţia din Toronto a anunţat că o femeie canadiană a fost ucisă de bucăţi de moloz smulse de rafale de vânt.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise de uraganul Sandy în statul New York, între care un bărbat în vârstă de 30 de ani, după ce un arbore s-a prăbuşit peste acesta, în cartierul Queens, a declarat pentru presa americană un purtător de cuvânt al guvernatorului Andrew Cuomo.

Două persoane au murit în statul Jersey, după ce un arbore s-a prăbuşit peste un vehicul, potrivit unui oficial local din cadrul serviciilor de urgenţă.

Alte două persoane au murit în Pennsylvania, una după ce a căzut dintr-un copac, iar alta în urma surpării unei case, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, fără să ofere detalii suplimentare.

Uraganul Sandy a produs luni scufundarea unei replici a velierului cu trei catarge HMS Bounty – construit în 1962 şi devenit celebru în cinema – în largul statului North Carolina (sud-est). O membră a echipajului a decedat la spital. Căpitanul nu a fost încă găsit.

În statul Maryland, o femeie a murit după ce s-a lovit de un arbore, potrivit unor oficiali.

În West Virginia, o femeie în vârstă de 48 de ani a fost ucisă de un camon, în timpul unei ninsori puternice cauzată de sosirea ciclonului Sandy, au precizat autorităţile locale.

În Canada, la Toronto, o femeie a fost ucisă de moloz, în centrul oraşului, potrivit poliţiei.

Aproximativ 250.000 de locuinţe au rămas fără electricitate luni seara în Manhattan, dar şi peste un milion de persoane la nivelul statului New York, din cauza unor pene de electricitate provocate de către uragan.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă