13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Deva: 300 de persoane cer eliberarea comisarului şef Berbeceanu. Reacţia DIICOT

VIDEO. Deva: 300 de persoane cer eliberarea comisarului şef Berbeceanu. Reacţia DIICOT

UPDATE. DIICOT atrage atenţia magistraţilor că, ”în conformitate cu prevederile legii subliniem obligaţia magistraţilor de a nu face comentarii sau de a-şi exprima puncte de vedere cu privire la o cauză aflată în curs de soluţionare”. Mesajul a fost transmis ca urmare a emisiunilor TV şi a materialelor apărute în ultimele zile în mass-media, în care au fost dezbătute aspectele susţinute în „scrisoarea” comisarului şef, Traian Berbeceanu”.

DIICOT a transmis, luni, că are în atenţie situaţia generată ca urmare a cercetării penale a şefului BCCO Alba, Traian Berbeceanu dar promovează continuarea colaborării inter-instituţionale cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi structurile teritoriale ale acesteia.

Citeşte şi: Şeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, înlocuit din funcţie după ce a fost arestat preventiv

”Cazul izolat reprezentat de cercetarea penală a inculpatului BERBECEANU TRAIAN într-un dosar penal al DIICOT nu a creat şi nu creează nici un fel de disfuncţii în buna cooperare inter-instituţională existentă între procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO, care continuă să-şi desfăşoare activitatea în echipe comune, conform competenţelor atribuite prin lege fiecăreia dintre aceste instituţii”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Aproximativ 300 de oameni, printre care şi poliţişti, protestează, duminică, în faţa sediului DIICOT Hunedoara, faţă de arestarea preventivă a şefului BCCO Alba, Traian Berbeceanu. Oamenii cer ca Berbeceanu să fie eliberat, transmite Mediafax.

Oamenii s-au adunat în faţa sediului DIICOT Hunedoara din Deva, cu pancarte inscripţionate cu mesaje precum: “Traian Berbeceanu= integritate, onestitate, linişte”, “Respect Traian Berbeceanu”, “Eliberaţi-ne comisarul”, “Traian Berbeceanu nu este un pericol pentru ordinea publică”, “Vrem probe, nu vorbe” şi “Vrem respect, nu dispreţ”.

Citeşte şi: UPDATE. Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbenceanu, a fost arestat preventiv

Totodată, printre participanţi se află persoane care au tricouri albe inscripţionate cu “Respect Traian Berbeceanu”.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/6a52a11da747b7652d7155d94d351f30/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor din Hunedoara, Vasile Bucuci, a declarat că nemulţumirea poliţiştilor participanţi la acţiune este legată de lipsa de comunicare în acest caz. Poliţiştii cer ministrului de Interne şi şefului IGPR să facă verificări în acest caz şi să ofere un comunicat oficial prin care să fie clarificate acuzaţiile, care trebuie însoţite de probe.

De asemenea, una dintre protestatare a declarat că acţiunea are loc ca urmare a mobilizării de pe o reţea de socializare, care a strâns 10.000 de susţinători. Susţinătorii comisarului şef Traian Berbeceanu afirmă că acesta este o victimă a sistemului, iar menţinerea lui în arest este o nedreptate, întrucât are dreptul să se apere în libertate, în condiţiile în care nu reprezintă un pericol.

Şeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv, joi seară, pe 29 de zile, în baza unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia, care a admis propunerea procurorilor DIICOT, acesta fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...
Ultima oră
Pe aceeași temă