27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Consul al Franței, suspendat după ce i-a ajutat pe refugiați să...

VIDEO. Consul al Franței, suspendat după ce i-a ajutat pe refugiați să ajungă în UE

Francoise Olcay, consulul Franţei în oraşul Bodrum, din Turcia, a fost suspendat după ce vândut bărci către imigranții extracomunitari pentru a traversa marea spre Grecia. Ea comercializa bărcile chiar într-un centru al consulatului.

Francoise Olcay a fost filmată în secret de jurnaliştii de la France 2 în timp ce vindea bărci şi veste de salvare imigranţilor care încearcă să ajungă pe cale maritimă în Grecia. Obiectele erau vândute pe o plajă din Bodrum, în sud-vestul Turciei, în faţa Agenţiei Consulare a Franţei, unde era arborat drapelul francez, potrivit Mediafax.

Citește și Marea Britanie: Opoziția, condusă de un politician de extremă-stânga. Cine este noul lider al laburiștilor

Olcay era consul din octombrie 2014, însă a rezistat în această funcție aproape un an de zile.

Olcay, de origine turcă, a declarat că bărcile ar fi fost cumpărate de extracomunitari din altă parte dacă nu le-ar fi vândut ea.

În contextul acuzaţiilor privind încurajarea imigraţiei clandestine şi chiar a traficului de persoane, Guvernul Franţei a decis suspendarea consulului.

“Ministerul de Externe a ordonat suspendarea consulului”, a declarat Romain Nadal, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

“Francoise Olcay a fost informată despre suspendare de consulul general al Franţei din Istanbul”, precizează Ministerul francez de Externe.

Potrivit estimărilor ONU, peste 125.000 de oameni au ajuns în Grecia pe cale maritimă în primele şapte luni ale anului 2015.

 

 

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă