16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Clipul care a UIMIT internetul. O acvilă RĂPEŞTE un copil dintr-un...

VIDEO. Clipul care a UIMIT internetul. O acvilă RĂPEŞTE un copil dintr-un parc din Canada

O înregistrare video pe YouTube arată cum o acvilă de munte coboară în picaj asupra unui copil mic într-un parc din Montreal Canada şi-l răpeşte, după care îl lasă câţiva metri mai departe, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

În înregistrare poate fi văzută mai întâi pasărea răpitoare, cu o deschidere a aripilor de circa doi metri, zburând în cerc deasupra parcului. Apoi, dintr-odată, pasărea coboară şi se îndreaptă către un copil, îl apucă de hăinuţă, îl ridică în zbor câţiva metri după care îl lasă să cadă în iarbă.

În filmuleţ se aude vorbind persoana care înregistra scena, un bărbat, care se grăbeşte apoi spre copilul ce plângea, dar care nu părea să fi fost rănit.

Clipul video a devenit viral, obţinând peste 3 milioane de accesări pe Youtube, şi a fost preluat de numeroase site-uri şi agenţii de ştiri din întreaga lume. Totuşi, filmuleţul este o farsă. Imaginile au fost create de nişte studenţi ai unei facultăţi de grafică digitală ca parte a unei teme.

“Atât acvila cât şi copilul au fost creaţi într-un program de animaţie 3D şi integraţi în film”, scrie pe site-ul Centrului Naţional de Animaţie şi Design din Canada.

Şcoala a spus despre lucrarea studenţilor că “forţează limitele realismului”.

Studenţii au făcut totuşi 2 greşeli. Aripa dreapta a acvilei devine transparentă, într-un singur cadru, în secunda 3 a clipului iar culoarea şi forma aripilor păsării nu corespund cu cea a unei acvile de munte.

Acvila de munte este cea mai mare pasăre răpitoare din America de Nord şi poate atinge, când plonjează asupra prăzii sale, viteza de 240 km/oră, potrivit US National Geographic Society.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă