27.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cel mai vechi oraş din Europa, descoperit lângă România

VIDEO. Cel mai vechi oraş din Europa, descoperit lângă România

Cel mai vechi oraş din Europa, care datează de acum aproximativ 7.000 de ani, a fost descoperit în preajma unor mine de sare din Bulgaria, informează Realitatea.net.

Vestigiile celui mai vechi oraş din Europa au fost descoperite la o aruncătură de băţ de ţara noastră, în localitatea Provadia (nord-estul Bulgariei), lângă Varna, scrie Daily Mail.

Potrivit primelor estimări ale arheologilor, oraşul are o vechime de aproape 7.000 de ani, fiind întemeiat în jurul anului 4.700 î.e.n.

Oraşul a fost construit în apropierea celei mai vechi mine de sare din ţară. În Antichitate, sare era la fel de importantă ca petrolul în zilele noastre.

Arheologii implicaţi în proiect au fost uimiţi şi să vadă că locuitorii celui mai vechi oraş din Europa aveau parte de un ritual de înmormântare bizare. Unele persoane decedate erau tăiate în două şi îngropate de la pelvis în sus.

 

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...
Ultima oră
Pe aceeași temă