15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Azi începe duelul tricolorilor cu grecii, pentru CM 2014

VIDEO. Azi începe duelul tricolorilor cu grecii, pentru CM 2014

Naţionala României dispută în această seară, în deplasare, la Atena, prima manşă a barajului cu Grecia. Începând cu ora 21.45, elevii lui Piţurcă continuă lupta pentru calificarea la mondialul de fotbal de anul viitor.

Actul final al calificării la CM 2014 va ţine cu sufletul la gură milioane de suporteri din ambele ţări, cu toate că susţinătorii tricolorilor se anunţă mai numeroşi decât cei eleni. Arena „Georgios Karaiskakis” are doar 32.000 de locuri, faţă de cele circa 50.000 de pe Arena Naţională, din Bucureşti, iar cu două zile înainte de meciul din Grecia mai erau disponibile la vânzare câteva mii de bilete.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/abe9e8a654e0b10668b6c250264d96cc/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Suporterii tricolori, mulţi dintre ei români stabiliţi în Grecia, care vor fi prezenţi la meci, ar putea depăşi 3.000 de persoane, în condiţiile în care le-au fost alocate doar 1.700 locuri. Aceştia i-au cerut lui Mircea Sandu, când a ajuns la Atena, să le ofere accesul pe stadion. Suporterii au nevoie, pe lângă bilet, de un tichet pentru sectorul destinat oaspeţilor sau de buletin de Grecia, pentru a le fi permis accesul în tribune.

În cazul în care vor mai rămâne locuri neocupate de către suporterii greci, este foarte posibil ca ele să le fie alocate suporterilor României. Pe de altă parte, la returul de la Bucureşti, din 19 noiembrie, Arena Naţională va fi plină de tricolori, ultimele 2.000 de bilete fiind vândute exclusiv online, astfel că deja putem vorbi de un avantaj important pe care elevii lui Piţurcă îl vor avea şi anume publicul, cel de-al doisprezecelea jucător.

Pregătiţi de baraj: Cum arată cele două loturi

Barajul Grecia–România este nu doar o confruntare a selecţionatelor celor două ţări, ci şi una a celor două campionate interne, având în vedere că mulţi jucători care vor evolua pe teren sunt din rândul echipelor din Liga I, respectiv Super League.

Ambele naţionale evoluează cu loturi în care aproape jumătate dintre jucători sunt din campionatele interne. Nivelul fotbalului jucat în cele două ţări este destul de apropiat: 65,2 milioane euro valorează naţionala elenă, 296,6 milioane euro (prima ligă din Grecia); 63,2 milioane euro este valoarea naţionalei lui Piţurcă 248,1 milioane euro (Liga I), potrivit transfermarkt.com.

În timp ce naţionala lui Piţurcă este dominată de jucătorii stelişti, naţionala lui Fernando Santos are 6 jucători de la Olympiakos şi 4 de la rivala PAOK.

Unsprezecele probabil, România: Tătăruşanu (Steaua) – Măţel (Astra), Gardoş (Steaua), Goian (Asteras Tripolis), Raţ (West Ham United) – Bourceanu (Steaua), C. Lazar (PAOK) – Torje (Espanol), B. Stancu (Genclerbirligi), Maxim (VfB Stuttgart) – Marica (Getafe).

Unsprezecele probabil, Grecia: Orestis Karnezis (Granada CF) – Kostas Manolas (Olympiakos), Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Chose Cholebas (Olympiakos), Vassilis Torosidis (AS Roma) – Alexandros Tziolis (PAOK), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna FC), Giannis Maniatis (Olympiakos) – Dimitrios Salpigidis (PAOK FC), Giorgos Samaras (Celtic FC) – Kostas Mitroglou (Olympiakos FC).

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă