14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFosta viceprimăriță a Craiovei, reținută pentru 24 de ore

Fosta viceprimăriță a Craiovei, reținută pentru 24 de ore

Procurorii anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore și punerea sub urmărire penală a viceprimarului din Craiova, Cristina Mariana Calangiu, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (9 acte materiale), se arată într-un comunicat DNA. 

Astfel, procurorii au descoperit că, în perioada 2007-2014, când Mariana Cristina Calangiu ocupa atât funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova (în perioada 2006-2009), cât și de viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), aceasta a pretins și a primit, printr-un intermediar, sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Craiova.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Mariana Cristina Calagiu va fi prezentată Tribunalului Dolj, pe 15 aprilie 2015, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cristina Calangiu a fost preşedinta filialei Dolj a PNL şi, odată cu ruperea USL, a decis să se alăture partidului lui Tăriceanu. Fosta viceprimăriță, bună prietenă cu Olguța Vasilescu, a demisionat din funcție în februarie. 

În funcţia de viceprimar, în locul Cristinei Calangiu, a fost desemnat Dan Daşoveanu, cunoscut pentru traseismul politic. 

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă