14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVezi câţi bani primeşte un olimpic român de la Ministerul Educaţiei

Vezi câţi bani primeşte un olimpic român de la Ministerul Educaţiei

Elevii români care au obţinut locul I la o olimpiadă internaţională vor primi aproximativ 9.400 lei din partea Ministerului Educaţiei, precizează instituţia într-un comunicat remis redacţiei.

Citeşte şi România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

În septembrie, Ministerul Educaţiei îi va premia pe elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în acest an, precum şi pe profesorii şi şcolile de unde provin.

Cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sunt următoarele: 12.180 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei – medalie de aur, 8.080 lei – medalie de argint, 5.770 lei – medalie de bronz şi 3.940 lei – menţiune, arată Ministerul Educaţiei. 

În ceea ce priveşte competiţiile regionale, elevii care au obţinut o medalie de aur vor primi 4.310 lei, 3.670 lei pentru medalie de argint, 2.860 lei pentru medalie de bronz şi 2.480 lei pentru menţiune.

Citeşte şi România, pe PRIMUL LOC în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

La această categorie vor fi premiaţi elevii care au participat la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică-Shumen.

Citeşte şi Bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie din Elveţia

De asemenea, Ministerul Educaţiei îi va premia şi pe profesorii care i-au pregătit pe elevi cu suma cu care au fost răsplătiţi olimpicii, iar şcoala unde învaţă va primi câte un premiu pentru fiecare copil premiat, în cuantumul prevăzut pentru fiecare dintre ei. Sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ, se arată în comunicat. 

Până în prezent, 87 de elevi au fost medaliaţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale, precizează Ministerul Educaţiei pentru România liberă. Printre distincţiile obţinute, se numără trei medalii de aur, una de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, şase medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, trei medalii de bronz la Biologie, două medalii de aur şi trei de argint la Fizică şi două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Informatică.

Citeşte şi  Elevii români au câştigat aur, argint şi bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă