15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Veteranul care a cucerit Internetul

FOTO. Veteranul care a cucerit Internetul

Un bătrân cu pieptul plin de medalii defilează singur la o paradă, prin faţa a sute de spectatori. I se prelinge o lacrimă din ochi. În mână ține niște flori – poate primite în semn de recunoștință sau tribut pentru colegii lui pierduți. Această imagine a impresionat o mulțime de internauți, pe rețelele de socializare, scrie BBC.

Un meme popular pe Facebook susţine că bătrânul este ultimul supravieţuitor dintr-o unitate militară care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Fotografia a adunat peste un milion de like-uri, iar comentariile arată aproape toate simpatie şi apreciere, deşi nu este foarte clar ce naţionalitate are personajul. Din cauza pozei fără prea multe detalii, cititorii din mai multe ţări au susţinut că bărbatul are aceeaşi naţionalitate cu ei.

Dar unde a fost făcută poza sau cine este bărbatul respectiv, nu se ştie. Câteva indicii din imagine duc, totuşi, la concluzia că ar fi vorba despre Rusia. Tricolorul din fundal şi medaliile sunt ruseşti, ceea ce indică Ziua Victoriei, o sărbătoare anuală de comemorare a capitulării Germaniei naziste în faţa Uniunii Sovietice în 1945.

Pentru mulţi internauţi, naţionalitatea bărbatului nu contează şi se bucură să-şi arate respectul faţă de cineva care şi-a riscat viaţa în lupta cu nazismul.

Aleksandr Petrosyan, un cunoscut fotograf din St.Petersburg, care are foarte mulţi fani pe reţelele de socializare, a confirmat pentru BBC că el este autorul fotografiei şi că a făcut-o în 2007, în timpul paradei de Ziua Victoriei. Dar nu cunoaşte identitatea veteranului. „Nu am vorbit cu el, doar l-am fotografiat”, spune Petrosyan.

Fotograful ştie că imaginea lui a devenit un meme viral şi spune că a circulat ani de zile şi pe reţelele de socializare din Rusia, unde internauţii au avut aceleaşi reacţii. Nu se ştie cum a ieşit acum imaginea din Rusia, dar fotograful crede că a mişcat atât de multă lume pentru că exprimă „emoţia umană sinceră”.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă