27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVenezuela: 16 morţi şi 35 de răniţi în urma unei revolte într-o...

Venezuela: 16 morţi şi 35 de răniţi în urma unei revolte într-o închisoare

Şaisprezece deţinuţi au murit şi 35 de persoane au fost rănite, printre care şi funcţionari ai închisorii, în urma unei revolte ce a durat patru zile în penitenciarul Tocoron, din nordul Venezuelei, a anunţat, joi Consuelo Cerrada, directoarea serviciilor penitenciare, potrivit realitatea.net.

Motivele revoltei nu au fost precizate. Între luni şi joi, “au murit în total 16 persoane şi au fost rănite 35”, printre care şi funcţionari ai închisorii, a declarat Cerrada, pentru televiziunea publică VTV.

Închisorile sunt locuri deosebit de violente în Venezuela, unde izbucnesc cu regularitate revolte cauzate de supraaglomerarea carcerală sau de revendicări privind dreptul la vizite. “Închisoarea se află în totalitate sub controlul Gărzii Naţionale” şi al efectivelor Ministerului Apărării, a precizat Cerrada, care a apreciat că “situaţia se află sub control”.

Închisoarea Tocoron, situată în statul Aragua, este considerată drept cea mai periculoasă din Venezuela, ţară unde nivelul criminalităţii este cel mai ridicat din America de Sud, cu aproximativ două omoruri pe zi.

În timpul revoltei, mai multe focuri de armă au fost trase şi au fost lansate grenade, potrivit presei locale. În cursul primului semestru al anului 2010, 221 de deţinuţi au murit şi 449 au fost răniţi în Venezuala, în timpul unor incidente violente, o creştere cu 30 la sută în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2009, potrivit ultimului raport al Organizaţiei venezuelene a închisorilor (OVP).

Suprapopularea din închisori reprezintă unul dintre principalele motive ale violenţei din aceste aceste instituţii, potrivit sursei citate. Infrastructurile penitenciare au o capacitate de 12.000 de prizonieri, în condiţiile în care populaţia carcerală a ajuns la 40.000 de persoane.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă