16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVânătoare de rozătoare în Jakarta. Autorităţile oferă o recompensă pentru fiecare captură

Vânătoare de rozătoare în Jakarta. Autorităţile oferă o recompensă pentru fiecare captură

Cetăţenii din Jakarta sunt încurajaţi să “vâneze” şobolanii din capitala Indonesiei. Autorităţile locale au lansat o initiative pentru a scăpa de rozătoare, oferind o recompense de 1.50 de dolari pentru fiecare captură, scrie Agerpres.

Prin initiative, carese numeşte “Mişcarea de eradicare a şobolanilor”, autorităţile speră să reducă numărul de şobolani din metropola supraaglomerată.
În Jakarta, o metropolă suprapopulată și poluată, este un lucru obișnuit să fie văzuți șobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie. ”Sunt mulți șobolani aici, și mari”, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului, precizează sursa citată.

Oficialului i-a venit această idee după o întâlnire cu un exemplar de dimensiuni impresionante, explicând că şobolanii sunt factori periculoși de răspândire a maladiilor. 

”Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)”, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Hidayat nu a precizat dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților, totuşi, oficialul i-a rugat pe cetăţeni să nu apeleze la violenţă sau la arme de foc.

 

 

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă