11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialValută falsă adusă din Grecia, plasată la Arad

Valută falsă adusă din Grecia, plasată la Arad

Patru persoane suspectate că au introdus în ţară şi au încercat să plaseze 5.000 de euro falşi au fost arestate la Arad. Doi dintre suspecţi au fost prinşi de poliţişti, în flagrant, în timp ce încercau să efectueze un schimb valutar cu două bancnote în cupiură de 50 de euro, care aveau aceeaşi serie.

Totul a început când doi tineri, unul de 18 şi celălalt de 20 de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să efectueze un schimb valutar în oraşul Sântana. Asupra lor au fost găsite două bancnote de 50 de euro, cu seriile identice. „Ulterior, la percheziţia corporală efectuată asupra acestora, au mai fost găsite alte 86 de bancnote de 50 de euro, cu serii identice”, a declarat inspector Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Cercetări extinse

În urma extinderii cercetărilor au fost identificate şi celelalte persoane suspectate de implicare în plasarea valutei false şi au fost recuperate bancnotele, în valoare de aproximativ 400 de euro, pe care acestea au reuşit să le plaseze pe piaţă. Astfel, au rezultat indicii că, în perioada 1-2 decembrie, în mod repetat, cei doi tineri alături de alţi doi prieteni, unul de 18 ani şi altul de 39 de ani, toţi din judeţul Arad, au plasat mai multe bancnote în cupiură de 50 de euro, în staţii de distribuţie carburanţi, baruri sau magazine de tip alimentar. De asemenea, poliţiştii au stabilit că valuta falsă pe care grupul încerca să o plaseze a fost introdusă în ţară de către unul dintre băieţii de 18 ani care a venit din Grecia în data de 30 noiembrie.
Pe numele celor patru bărbaţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru punerea în circulaţie de monedă falsificată. Trei din aceste persoane au fost arestate de către Judecătoria Chişineu Criş pentru 29 de zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă