13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVâlcea: Spitalul Județean, amendat în urma unui scandal cu medicamente

Vâlcea: Spitalul Județean, amendat în urma unui scandal cu medicamente

Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea a fost amendat pentru că a obligat pacienţii să-şi cumpere medicamente, deşi acestea existau în farmacia instituţiei, potrivit Digi 24. 

Informația a ieșit la iveală în urma unui control al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate, care a amendat spitalul cu 174.000 de lei.

„La unii pacienți erau medicamente consemnate pe foaia de observație, ori în condică nu erau trecute, au fost cumpărate de către pacienți şi nu ridicate de la farmacia cu circuit închis a spitalului. S-au constatat nereguli la întocmirea foilor de observaţie. Data externării, de pildă, la unele, era eronată. Şi datorită acestui fapt apăreau persoane care au beneficiat de servicii medicale şi ele figurau decedate”, spune Costică Pleșoianu, medic șef al CAS Vâlcea.

Astfel, unui pacient care suferă de pancreatită i s-a dat o listă cu cele necesare pentru tratamentul din spital. Bărbatul reclamă că a cheltuit între 50 şi 150 de lei pentru medicamente.

Citește și: Controale la Policlinica Vitan și alte spitale din țară

În apropierea spitalului sunt cinci farmacii, iar patru dintre ele au fost deschise în ultimii trei ani. Pacienţii din spital merg şi îşi cumpără medicamente de acolo.

În urmă cu două luni, Corpul de control al Consiliului Județea Vâlcea, cel care administrează spitalul, a descoperit nereguli în procesul de achiziție a medicamentelor și a sesizat Parchetul, care a deschis un dosar. Prejudiciul estimat a fost de 14 milioane de euro.

Digi 24 notează că, conducerea spitalului nu a permis echipei să intre în clădire. 

Cele mai citite

Georgia: Mii de manifestanți din nou în stradă contra unui proiect de lege controversat privind „ influența străină”

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă miercuri seară în Georgia pentru a protesta contra proiectului de lege controversat privind ''influenţa străină'', adoptat în...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Jandarmii din Alba au descoperit la un bărbat plicuri cu substanță albă-cristalină interzisă

Un număr de 27 de plicuri cu substanţă albă-cristalină, ascunse în două pachete de ţigări, au fost descoperite de jandarmi la un bărbat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă