13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVa salva Bosânceanu pe FC Farul?

Va salva Bosânceanu pe FC Farul?

Fostul patron al echipei de la malul mării are de primit aproximativ un milion de euro de la actuala conducere, datorie care succesorul Giani Nedelcu vrea să fie ştearsă pentru a continua investiţiile la echipă.

Situaţia este cât se poate de neagră la FC Farul, atât în clasament, cât şi pe holurile clubului, pe parte administrativă. Rezultatele pot duce, în cel mai rău caz, la retrogradarea în eşalonul al treilea al fotbalului românesc însă nu la desfiinţare aşa cum se poate întâmpla în cazul în care conducătorii clubului nu găsesc o rezolvare a problemelor financiare.

Clubul din Primăverii este în insolvenţă care, conform patronului Giani Nedelcu, decurge în condiţii normale. Patronul echipei ameninţă însă că nu va mai continua la Farul, din vară, în cazul în care fostul patron nu va renunţa la o sumă pe care o are de primit de la Nedelcu. „Eu din vară nu mai scot niciun ban din buzunar pentru Farul. Mi s-a promis ajutor din toate părţile şi apoi toţi mi-au întors spatele. M-am străduit să ţin echipa pe linia de plutire şi, indiferent câţi bani bag, tot mă trezesc cu o datorie, cea către domnul Bosânceanu. Dacă fostul patron îmi dă acea hârtie cum că datoria e stinsă continui la Farul, dacă nu, nu”, a spus Giani Nedelcu.

Nedelcu s-a chinuit să menţină formaţia în viaţă, el fiind lăudat de către angajaţii săi pentru strădania sale. Totuşi, eforturile pe care le-a făcut nu au fost cele promise la preluarea echipei. Gruparea a fost achiziţionată de la Gheorghe Bosânceanu, fostul proprietar spunând că Nedelcu a promis cu totul altceva. „Trebuie să se ştie că, în momentul în care am început discuţiile cu actualul patron pentru cedarea clubului, acesta mi-a spus că va dispune anual de un buget de patru-cinci milioane de euro. Am crezut că fac un bine echipei dacă o dau, dar în acelaşi timp am pus o clauză în protocol, pentru a mă putea întoarce dacă lucrurile nu merg bine“, a declarat Gheorghe Bosânceanu care a încercat să lămurească şi problema milionilui de euro. „Firmele care au plătit jucătorii, au de recuperat de la clubul Farul suma de aproximativ un milion de euro. Această sumă este prevăzută în protocol. Dacă această sumă este achitată, protocolul este considerat închis şi datoria la fel, a mai declarat Bosânceanu pentru site-ul suporterilor. Viitorul Farului depinde de acel milion. Bosânceanu nu vrea să renunţe la el, Nedelcu nu vrea să îi dea, iar cei care suferă sunt în continuare fotbaliştii.

Suporterii aşteaptă salvarea de la Bosânceanu

Suporterii echipei de pe litoral luptă pentru evitarea desfiinţării echipei cu propriile arme. Aceştia au ajuns la concluzia că salvarea echipei este în mâinile fostului patron care în opinia lor, „de-a lungul celor 9 în care s-a implicat la club a adus unele dintre cele mai importante performanţe din istoria recentă ale Farului”. Suporterii vor organiza un miting la sediul ziarului pe care Bosânceanu îl deţine şi, după cum anunţă, nu îi vor cere să renunţe la datoria buclucaşe ci să revină la Farul ca principal investitor.

Mitingul în cauză va avea loc vineri, de la ora 18.00, la intersecţia bulevardului IC Brătianu cu strada Oborului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă