15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUS Open. Simona Halep joacă, duminică seară, pentru calificarea în faza sferturilor...

US Open. Simona Halep joacă, duminică seară, pentru calificarea în faza sferturilor de finală

Simona Halep e la un meci distanţă de o posibilă confruntare cu numărul unu mondial, Serena Williams, însă până atunci va avea un meci extrem de complicat în optimi, în faţa Carlei Suarez Navarro (Spania).

Sportiva noastră s-a calificat în optimile de finală de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după o victorie dramatică în faţa unguroaicei Timea Babos, scor 6-1, 2-6, 6-4.

Revenirea superbă din decisiv, în ceea ce a fost probabil cel mai bun set din punct de vedere calitativ disputat pe tabloul feminin de la Flushing Meadows anul acesta are darul să îi ofere un moral excelent sportivei din Constanţa.

Totuşi, disputa care va avea loc luni, în faţa capului de serie numărul 11 se anunţă una extrem de complicată.

Carla Suarez-Navarro, care a învins-o, în două seturi, scor 6-4, 6-3, pe rusoaica Elena Vesnina şi pare a fi într-o formă excelentă, chiar dacă în teorie preferă zgura. Iberica nu a pierdut set la New York, venind totodată după un turneu bun la Cincinnati, unde a fost eliminată, după set decisiv, de Kerber.

Va fi al 11-lea meci dintre cele două sportive, până în prezent bilanţul fiind egal, 5-5. Mai mult, 7 dintre cele 10 partide terminate pe teren (în 2014, la Roma, sportiva din Spania a beneficiat de accidentarea Simonei) s-au încheiat după manşă decisivă, astfel că echilibrul este unul evident.

Halep are un avantaj important pe suprafaţă rapidă în faţa adversarei care şi-a celebrat ieri vârsta de 28 de ani, ea impunându-se în cinci dintre cele şase astfel de dispute.

Specialiştii o consideră favorită pe Simona, care are o cotă de 1,31 pentru victorie (adversara are 3,5), însă foarte multe vor depinde şi de modul în care Halep se va recupera după confruntarea cu Babos.

Dacă psihic nu poate fi altfel decât cu moralul ridicat, din punct de vedere fizic ar putea fi probleme: ea a recunoscut după partida contra jucătoarei maghiare că a avut dureri de spate.

Simona Halep (5 WTA) are parte de un nou test dificil în optimile US Open, dupăvictoria obţinută după un meci de mare luptă contra maghiarei Timea Babos.

A 12-a jucătoare a lumii, Carla Suarez Navarro, n-a pierdut niciun set în actuala ediţie a Open-ului american şi e decisă să meargă până la capăt în acest an, la Flushing Meadows.

"Nu am de gând să pierd în sferturi sau în optimi. Îmi doresc mai mult dacă tot am ajuns în a doua săptămână a turneului. Vreau să joc finala", a anunţat jucătoarea din Spania, eliminată anul trecut încă din primul tur al turneului de Grand Slam de la New York.

Suarez Navarro a ieşit în 2015 în primul tur la trei din cele patru turnee de Grand Slam, însă în acest an a ajuns cel puţin în optimi la toate aceste turnee.

"N-am avut rezultate anul trecut, aşa că am încercat să fiu mai concentrată, mai relaxată. Acum joc bine la Grand Slam-uri, însă vreau mai mult", a mai spus iberica, învingătoare cu 6-4, 6-3 în turul precedent contra rusoaicei Elena Vesnina, chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani.

Confruntarea de mâine seară, din optimile US Open, va fi a 11-a dintre Halep şi Suarez Navarro. Cele două au câte cinci victorii în duelurile directe.

Şapte dintre cele zece partide au avut nevoie de set decisiv. Pe suprafaţă rapidă, Halep a câştigat cinci dintre cele şase astfel de dispute cu Navarro. Singurul eşec pe hard a fost în 2011, chiar în singurul joc direct de la US Open, din turul 2, decis după trei seturi.

 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă