18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUS Open: Simona Halep, în lupta pentru „Visul American”, luni de la...

US Open: Simona Halep, în lupta pentru „Visul American”, luni de la 18.00

Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, începe una dintre ultimele două mari campanii ale anului. Luni, de la ora 18.00, debutează la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2014, iar de aceste rezultate ar putea depinde și prezența ei la Turneul Campioanelor, acolo unde este aproape calificată.

Partida Halep – Collins este live text pe romanialibera.ro, luni de la 18.00

Cap de serie numărul 2, Simona Halep va pune în practică toată experiența sa, scurtă dar spectaculoasă, va arunca în luptă tot ce a acumulat în ultima perioadă la antrenamente dar și la turnee mai mici, va da totul pentru un singur obiectiv: sferturile de finală ale US Open. Mai sus de atât românca va merge doar cu încrederea de nezdruncinat pe care o posedă și poate cu ceva mai mult noroc decât la alte turnee.

US Open este unul dintre turneele preferate ale româncei, mai ales că Halep a declarat că suprafața de joc se pliază cel mai bine pe stilul ei. Iar primul test va fi turul 1, la turneele de mare șlem toată lumea începând din prima rundă, indiferent de statut. Americanca Danielle Rose Collins, 20 de ani, s-a remarcat în circuitele universitare, ea urmând cursurile Universității Virginia. Campioană universitară NCAA (campionat al universităților americane) ea a eliminat-o în finala acestei competiții pe Aliie Kiick, locul 138 WTA, pierzând doar două game-uri. Totuși în competițiile oficiale WTA americanca duce lipsă de experiență, motiv pentru care ea nu are loc în clasamentul WTA. Cea mai bună poziție a fost 553, în iunie 2012.

Collins, cu toate că nu este o jucătoare care să se apropie de calibrul Simonei Halep, rămâne o surpriză. Românca cel mai probabil va trebui să-și adapteze stilul de joc la cel al americancei, pe parcursul meciului, având în vedere că cele două nu s-au mai întâlnit niciodată. Oricum informații despre jocul lui Collins sunt sumare, mai ales că americanca este la început și nu are un stilul foarte bine definit.

Dincolo de tenismene care i-ar putea crea surprize nelăcute româncei, majoritatea jucătoarelor evolând mai bine atunci când întâlnesc adversare de top, Halep ar putea da ochii, în sferturi, cu temuta sa rivală: Maria Șarapova. Având în vedere că Halep și-a propus ca prim obiectiv atingerea sferturilor, rămâne de văzut dacă românca va reuși să treacă acest moment psihologic și să forțeze o primă victorie împotriva rusoaicei. În cazul în care va ajunge în sferturi, Șarapova, care are deja 5-0 în meciurile directe cu Halep, s-ar putea dovedi din nou o nucă greu de spart.

Însă până la sferturile de finală Halep va trebui să dea totul pentru a câștiga noi puncte în clasamentul WTA și să încânte lumea cu meciuri de tenis de cea mai bună calitate. Cu rezultate remarcabile la turneele de Grand Slam din acest an, „Visul American” s-ar putea chiar să i se împlinească Simonei Halep.

Anul trecut Halep a ajuns până în turul al patrulea, respectiv optimi, la US Open, astfel că pentru a câștiga puncte în plus în clasamentul WTA ea va trebui să ajungă cel puțin în sferturile de finală. 

Cele mai citite

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...

Cum să-ți creezi o relație sănătoasă cu banii tăi

Lipsa educației financiare poate avea consecințe semnificative asupra vieții și a bunăstării întregii familii. Discuțiile despre bani pot crea o stare de disconfort în...

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă