15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Simona Halep, numărul 6 mondial! S-a calificat în sferturi la Indian...

UPDATE: Simona Halep, numărul 6 mondial! S-a calificat în sferturi la Indian Wells

UPDATE: Simona Halep are asigurat locul 6 mondial, cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de o româncă, începând de săptămâna viitoare, în urma calificării sale în sferturile Indian Wells. Românca are acum deschis drumul spre locul 5 mondial, dacă va reuşi să o surclaseze în competiţie şi pe Jelena Jankovici.

Petra Kvitova, care era una dintre contracandidatele în cursa pentru locul 5, a fost eliminată în optimi de Cibulkova. Iar în aceste condiţii Halep va urca o poziţie în clasament potrivit tennis4wta.com.

Halep dispută în această seară, începând cu ora 22.00 (ora României), sfertul de finală cu australianca  Dellacqua.

Halep şi Jankovici s-ar putea întâlni în semifinale dacă sârboaica va trece, în sferturi, de Radwanska, iar Halep de Dellacqua. Înâlnirea dintre cele două ar fi unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate meciuri din turneu, având în vedere că ar fi o luptă pentru locul 5 mondial. În cazul în ca Jankovici nu ajunge în semifinale atunci Halep are asigurat locul 5 mondial, în timp ce sârboaica va ocupa a şasea poziţie în clasament.

Sferturi:

Halep (6 WTA) – Dellacqua (78 WTA)

Jankovici (8 WTA) – Radwanska (3 WTA)

Sloane Stephens (18 WTA) – Flavia Pennetta (21 WTA)

Cibulkova (11 WTA) – Na Li (2 WTA, cap de serie 1)

Simona Halep s-a calificat, marţi, în sferturile turneului Premier 5 de la Indian Wells. Românca a trecut în trei seturi de canadianca Eugenie Bouchard, scor 6-2, 1-6, 6-4.

Eugenie Bouchard a avut nu mai puţin de 7 aşi, spre deosebire de doar 2 ai Simonei. Totuşi faţă de cele 3 duble greşeli ale româncei, Bouchard a avut 6.

În sferturile competiţiei Halep va juca împotriva australiencei Casey Dellacqua (78 WTA), care a trecut de Roberta Vinci (cap de serie 13) în turul al treilea şi de Lauren Davis (SUA, 66 WTA), prin neprezentare, în optimi. Davis, cu toate că s-a retras, a produs surpriza competiţiei, eliminând-o în turul al doilea pe Victoria Azarenka, numărul 4 mondial şi a treia favorită a turneului.

Halep a trecut, în turul al treilea, de cehoaica Lucie Safarova, 28 WTA, cu scorul 6-2,4-6,6-4. Fiind unul dintre capii de serie Halep a intrat în competiţie direct în turul al doilea, acolo unde a trecut de japoneza Kurumi Nara, 47 WTA.

Simona Halep este tot mai aproape de locul 5 mondial, ea luptându-se cu Jelena Jankovici şi Petra Kvitova pentru această poziţie. Condiţia ca Halep să urce pe locul 5 WTA este ca Petra Kvitova să nu joace în finală, iar Jankovic în semifinală. Desigur, în cazul în care Halep câştigă turneul, ea le va depăşi pe amândouă. În semifinale Halep ar putea-o elimina din cursa pentru locul 5 pe una dintre adversare, Jelena Jankovici, în cazul în care vor ajunge amândouă până acolo. 

Rămâne de văzut dacă Jankovic şi Kvitova vor reuşi să ajungă mai întâi în sferturi. Simona Halep este prima jucătoare din turneu calificată în sferturi. 

 

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă