21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE Procesul trupei Pussy Riot, AMÂNAT pentru 10 octombrie

UPDATE Procesul trupei Pussy Riot, AMÂNAT pentru 10 octombrie

UPDATE: Procesul în apel al membrelor grupului Pussy Riot a fost amânat, luni, pentru 10 octombrie de tribunalul municipal din Moscova, una dintre tinere anunţând că a întrerupt legătura cu avocatul ei şi în prezent nu are cine să o apere în instanţă, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Amânarea cerută de Ekaterina Samuţevici este acceptată. Audierea a fost amânată pentru 10 octombrie”, a anunţat preşedintele tribunalului, după suspendarea audierii.

_ _ _ _ _ _

Un tribunal din Moscova va audia, luni, apelul membrelor trupei Pussy Riot împotriva condamnării lor la doi ani de închisoare pentru huliganism şi incitare la ură religioasă, potrivit postului de radio Europa Liberă.

Duminică Biserica Ortodoxă Rusă le-a îndemnat pe cele trei membre întemniţate ale trupei să se „căiască”, sugerând că în schimb le va ajuta cu apelul. În declaraţia Bisericii se spune că dacă tinerele îşi exprimă regretul şi pocăinţa, atunci cuvintele lor „nu trebuie trecute cu vederea”.

Tatăl uneia din condamnate, Stanislav Samutsevich, a declarat însă că este aproape sigur că fetele nu se vor căi, aşa cum ar vrea biserica.

Cele trei tinere au fost condamnate pentru că la începutul anului curent au interpretat într-o catedrală din Moscova un cântec împotriva lui Vladimir Putin şi a sprijinului pe care i-l acordă pe faţă Biserica Ortdooxă Rusă.

Cele mai citite

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă