11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Militarii duc provizii pe A1 şi A2. Peste 4.000 de...

UPDATE. Militarii duc provizii pe A1 şi A2. Peste 4.000 de soldaţi sunt pregătiţi să intervină în alte cazuri de urgenţă

UPDATE. Peste 40 de militari, cu patru autocamioane, de la Divizia 2 Infanterie Buzău, vor fi redislocaţi la ISU Râmnicu Sărat pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă.
Ei sunt pregătiţi pentru a interveni în această noapte pe anumite porţiuni cu dificultate cuprinse între Buzău şi Rm. Sarat.
Mâine, aceştia se vor deplasa spre Focşani, pentru a interveni în caz de nevoie, informează MAPN.

UPDATE. Două coloane de maşini, formate fiecare din peste 50 de militari şi şapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 şi A2 pentru a transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate in dificultate, informează MAPN .

UPDATE. În acest moment, peste 30 de militari şi trei autocamioane acţionează în zona localităţii Lehliu Gară pentru deblocarea autostrazii A2. Cele două detaşamente fac parte din Brigada 1 Mecanizată Bucureşti.

Continuă şi intervenţiile din judeţele Argeş şi Vâlcea, pentru deblocarea căilor de circulaţie şi sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

Militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale acţionează sâmbătă, 25 ianuarie, la două intervenţii în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cele două misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale.

Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi 10 militari, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea, conform MAPN.

Ministrul apărării naţionale a dispus încă de ieri, 24 ianuarie, creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă în zonele ţării cu cod portocaliu.
În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4.000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

Totodată, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti se lucrează la degajarea părţii carosabile pe Calea II, urmând ca pană la lăsarea serii să fie finalizate toate operaţiunile de salvare a celor blocaţi pe acest segment de drum.

”Precizăm că la această operaţiune de salvare participă şi efective ale Armatei Române.

Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).

De asemenea, rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale), cât şi de la Dispeceratul DRDP Bucureşti 021.318.66.97”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă