14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Fotograful rănit în Tunisia este în "stare critică" dar nu a...

UPDATE Fotograful rănit în Tunisia este în “stare critică” dar nu a decedat – consulat

Fotograful franco-german al agenţiei EPA, Lucas Mebrouk Dolega, în vârstă de 32 de ani, rănit vineri la Tunis, este în “stare critică” dar nu a decedat, a declarat consulatul francez din capitala tunisiană, revenind asupra unei informaţii precedente, care anunţa decesul acestuia, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Starea sa este critică dar stabilă”, a declarat consulatul duminică, în cadrul unui apel telefonic adresat AFP.

În cursul zilei, responsabilul agenţiei EPA (European Pressphoto Agency) la Paris, Horacio Villalobos, a declarat că “Lucas a decedat” în cursul dimineţii, iar informaţia a fost confirmată de o sursă consulară franceză de la Tunis.

În comunicate, Reporters sans frontieres (RSF) şi ministrul francez al Culturii, Frédéric Mitterrand, s-au referit, de asemenea, la decesul fotografului.

Fotoreporterul, născut la Paris dintr-o mamă germană, jurnalistă, şi un tată francez, medic, asista la manifestaţiile din Tunis, în faţa Ministerului de Interne, în momentul în care a fost lovit, vineri după-amiază, de o grenadă lacrimogenă lansată de un poliţist tunisian, potrivit unuia dintre colegii săi, Julien Muguet. El lucrează pentru EPA din aprilie 2006.

Lovit la ochi şi la tâmpla stângă, el a fost operat în cursul serii la Institutul naţional de neurochirurgie din Tunis, apoi plasat în comă artificială după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Organizaţia Reporters sans frontieres (RSF) a cerut să “se facă lumină” în privinţa eventualei responsabilităţi a forţelor de ordine tunisiene.

 

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă