15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cutremur puternic cu magnitudine 4,7 în Vrancea, cel mai mare din...

UPDATE. Cutremur puternic cu magnitudine 4,7 în Vrancea, cel mai mare din acest an

UPDATE. Cutremurul produs duminică seară în zona seismică Vrancea a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 137 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), care anunţase iniţial parametrii 4,7 grade şi 200 de kilometri.

INFP a actualizat şi informaţia privind epicentrul seismului, precizând că acesta a fost în judeţul Buzău, şi nu în Covasna, cum se anunţase iniţial.

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a avut loc duminică seară, la ora 20:25, în judeţul Covasna din zona seismică Vrancea. Acesta este cel mai puternic cutremur produs în acest an în zona Vrancea.

Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a apreciat că seismul a avut totuşi o magnitudine mică şi nu va avea replici.

Din primele informaţii, cutremurul s-a produs la o adâncime de peste 200 de kilometri, ceea ce este o raritate. Specialiştii au în evidenţă un singur cutremur la o adâncime mai mare de 200 de kilometri.

De la începutul anului au mai fost patru cutremure în zona seismică Vrancea, în 1 ianuarie, de 2,6 grade pe scara Richter, în 4 ianuarie, de 2,8 grade, în 6 ianuarie, de 3,1 grade, în 10 ianuarie, de 2,8 grade pe pe scara Richter.

“Nu putem exclude posibilitatea unui cutremur mare în Vrancea în acest an. Cele mai periculoase zone sub cele aflate în interiorul arcului carpatic”, a apreciat Mircea Radulian.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă