12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUnul dintre atacatorii din Texas a fost identificat

Unul dintre atacatorii din Texas a fost identificat

Anchetatorii l-au identificat pe unul dintre suspecţii atacului din Garland, Texas. Bărbatul se numește Elton Simpson, este originar din Arizona și a mai fost  anchetat pentru terorism, potrivit unui oficial din cadrul FBI, relatează ABC, conform Mediafax.

Agenţii FBI şi o echipă de genişti au fost acasă la Simpson, într-un complex de apartamente situat în Phoenix, unde s-a făcut o verificare prealabilă cu ajutorul unui robot.

Citește și: UPDATE. Atac armat la o expoziție de caricaturi cu Mahomed, la Dallas. Doi bărbați, împușcați de poliție. Atacul, revendicat de Statul Islamic

Oficialii cred că Simpson este cel care a trimis câteva mesaje pe Twitter înainte de atacul de duminică, în ultimul folosind hastag-ul #TexasAttack cu aproximativ o jumătate de oră înainte de atac.

Poliţia locală a declarat că doi suspecţi au deschis focul duminică în faţa unui centru din Garland care găzduia o expoziţie de caricaturi ale profetului Mahomed. Un gardian neînarmat a fost rănit, dar alţi ofiţeri au reuşit să îi împuşte mortal pe ambii atacatori înainte ca altcineva să fie rănit.

Citește și: Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal

Adepţii Statului Islamic au trimis mesaje despre incident în Texas cu mai mult de o săptămână înainte. Unul s-a referit la atacul din ianuarie de la sediul Charlie Hebdo şi a afirmat că este timpul ca “fraţii” din Statele Unite să îşi facă partea lor de treabă.

Simpson era cunoscut de FBI. În urmă cu cinci ani, el a fost condamnat pentru că a minţit agenţii federali în legătură cu planurile sale de a vizita Africa, dar un judecător a decis că autorităţile nu au demonstrat că el urma să se alăture unei grupări teroriste acolo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă