20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUnul din inventatorii robotului R2-D2 din „Star Wars" a fost găsit mort...

Unul din inventatorii robotului R2-D2 din „Star Wars” a fost găsit mort în locuința sa din Malta

Unul dintre inventatorii celebrului robot R2-D2 din seria „Star Wars”, Tony Dyson, a fost găsit mort în casa sa din insula Gozo din Malta, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Poliţia malteză a anunţat, vineri, că va fi operată o autopsie pentru a se determina cu exactitate cauza decesului. Poliţia exclude pista unei crime. 

Robotul R2-D2 este unul dintre cele mai recognoscibile personaje din universul “Star Wars”, fiind imediat îndrăgit de adulţi şi copii deopotrivă încă de la apariţia primului film al seriei, “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977). 

Tony Dyson, specialist în efecte speciale nominalizat la Emmy, a lucrat şi la alte filme, printre care “Superman 2” şi “Moonraker”. De asemenea, el a conceput şi a construit roboţi pentru unele dintre cele mai mari companii de electronice din lume, printre care Sony, Philips şi Toshiba.

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....
Ultima oră
Pe aceeași temă