15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUniversitate particulară la standarde europene

Universitate particulară la standarde europene

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ este lider pe piața universităților particulare din România, oferind studenților și masteranzilor învățământ performant, la nivel european. În anul 2010, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a evaluat Universitatea cu grad de încredere ridicat, cea mai înaltă apreciere care poate fi acordată unei instituții de învățământ superior din România. La vizita A.R.A.C.I.S. din anul 2015, această evaluare s-a menținut pentru o perioadă de încă cinci ani! În 26 de ani de existență, aproximativ 50.000 absolvenți de licență și 15.000 absolvenți de master sunt destine împlinite datorită Universității și au diplome recunoscute de piața europeană a muncii.

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ a fost fondată în anul 1990, inițiatorii acestui proiect dorind să contribuie la democratizarea societății românești prin alternativa educației particulare, ieșită din canoanele sistemului centralizat. Instituția s-a dezvoltat mai ales după inaugurarea actualului Campus, pe malul drept al Dâmboviței, în zona Timpuri Noi.

Centrul universitar București al Universității găzduiește opt facultăți și dispune de amfiteatre, săli de seminar, laboratoare de informatică, criminalistică, științe politice și multimedia. În sediul din Capitală este amenajată sala tribunal, un spațiu puțin obișnuit într-o universitate, unde studenții și masteranzii organizează procese experimentale după rigorile legislației românești. Evenimentele festive sunt organizate în Aula Magna, o sală cu 500 de locuri dotată după cele mai înalte standarde de protocol. Campusul dispune și de săli de conferințe, care au instalații de sonorizare și de traducere simultană.

Studenții Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“ au la dispoziție o bibliotecă dotată cu cele mai recente apariții editoriale, săli de lectură, două librării, un club studențesc, spații de agrement, un complex sportiv polivalent, un bar studențesc și cabinet medical. În cadrul Campusului funcționează o televiziune cu circuit închis, deservită din punct de vedere editorial de studenți, care pot începe o carieră media încă din perioada studiilor. Universitatea găzduiește și o Capelă ortodoxă cu program permanent, ctitorită pentru nevoile spirituale ale studenților și profesorilor.

Pe lângă centrul din București, Universitatea are facultăți în Brașov, Cluj, Constanța, Sibiu și Timișoara.

Oferta educațională

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ oferă o arie extinsă de specializări, pentru programele de studii de licență  și de master: drept, administrație publică, administrarea afacerilor, administrarea afacerilor internaționale, finanțe, contabilitate, marketing, limbi străine, științele comunicării, științele educației.

Taxele de studii sunt moderate și se pot achita în mai multe rate. Admiterea se desfășoară pe criteriul concursului de dosare: media obținută la examenul de bacalaureat, pentru programele de licență; și media obținută la examenul de licență, pentru programele de master.

Profesorii Universității se bucură de prestigiu profesional și sunt apreciați în mediul academic. Studenții înscriși la programele de licență și de master au posibilitatea să se perfecționeze în marile companii din domeniu, prin stagii de practică.

Mobilități internaționale

Universitatea are parteneriate și acorduri de colaborare cu instituții de învățământ superior din țările Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Turcia, China și Japonia. Studenții tuturor facultăților pot beneficia de mobilități în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Există deja o tradiție a schimbului de studenți cu instituțiile partenere, care certifică dimensiunea internațională a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“.

Pentru detalii suplimentare privind oferta de studii a Universității, puteți vizita pagina de web la adresa: www.ucdc.ro, sau contul de Facebook la adresa: https://www.facebook.com/ucdcbucuresti. 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă