16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUngaria măreşte pensiile pentru victimele Holocaustului

Ungaria măreşte pensiile pentru victimele Holocaustului

Guvernul ungar, condus de conservatorul Viktor Orban, frecvent criticat de comunitatea evreiască pentru ‘laxismul’ de care dă dovadă în faţa unor acţiuni antisemite, a mărit de pe data de 1 ianuarie cu 50% pensiile acordate victimelor Holocaustului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

O nouă creştere a acestor pensii s-ar putea produce anul viitor, întrucât cuantumul lor este redus, variind între 17 şi 100 de euro pe lună, în funcţie de vârsta celui care o primeşte.

Preşedintele Asociaţiei comunităţilor evreieşti din Ungaria, Peter Feldmajer, a calificat această decizie drept ‘o măsură foarte pozitivă’, dar a adăugat că ‘mai rămân multe de făcut’, referindu-se mai ales la necesitatea ‘unei lupte mai determinate împotriva extremismului de dreapta’.

Având în vedere vârsta înaintată a supravieţuitorilor Holocaustului, numărul celor care beneficiază de aceste pensii este tot mai redus, fiind în prezent de cel mult 8.000 de persoane, întreaga comunitate evreiască din Ungaria numărând circa 100.000 de membri.

Peter Feldmajer a salutat şi crearea unui Comitet pentru organizarea comemorării anul viitor a 70 de ani de la Holocaust. În schimb, el a criticat noile cărţi de istorie din învăţământul maghiar, care acordă spaţii ample trecutului nazist, şi desemnarea unor responsabili culturali, mai ales în domeniul teatrului, cunoscuţi pentru apropierea lor de extrema dreaptă, reprezentată în special de partidul Jobbik.

Cele mai citite

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Cum funcționează RNG-ul la sloturi online? Cum sunt stabilite câștigurile?

Rezultatele de la sloturi online sunt stabilite pe baza unui generator de numere aleatorii (RNG). Un RNG reprezintă un algoritm care generează în mod...
Ultima oră
Pe aceeași temă