20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Un tren a deraiat la Dej. Câteva vagoane au rămas...

FOTO Un tren a deraiat la Dej. Câteva vagoane au rămas înclinate la 45 de grade

Trenul Inter Regio Iași – Timișoara a deraiat, duminică seară, imediat după ce a plecat din Stația CFR Dej.

La aproximativ 500 de metri de gară, cei aproape 200 de călători au simțit zdruncinături puternice și au văzut cum vagoanele se înclină. Garnitura nu s-a răsturnat, dar câteva vagoane au rămas înclinate la 45 de grade, iar călătorilor le-a fost extrem de greu să coboare.

Oamenii s-au deplasat pe jos cu bagajele până în gară. După aproximativ o oră, li s-a pus la dispoziție un tren până la Cluj. Abia de acolo urmează să se formeze o nouă garnitură care să îi ducă la destinație.

Mulți au fost nemulțumiți că vagoanele sunt prea puține.

Conducerea Gării din Dej le-a explicat ca le vor fi puse la dispoziție atâtea vagoane câte sunt necesare.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la deraierea vagoanelor și a locomotivei, dar mecanicul și conductorii cred că șinele s-au depărtat după ce s-ar fi desprins de traverse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă