13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn român implicat în fraude electronice a fost condamnat la patru ani...

Un român implicat în fraude electronice a fost condamnat la patru ani de închisoare în SUA

Un român implicat într-o serie de fraude electronice a fost condamnat la patru ani de închisoare în Statele Unite, anunţă autorităţile judiciare din statul Connecticut, într-un comunicat oficial, informează Mediafax.

Dragoş Răzvan Davidescu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la patru ani de detenţie de judecătorul districtual din New Haven, Janet Hal.

Potrivit procurorului David B. Fein, din Connecticut, Davidescu a fost implicat în numeroase activităţi de tip “phishing”, obţinând prin fraude şi activităţi de înşelăciune pe Internet serii de carduri şi date personale ale unor cetăţeni americani.

Davidescu făcea parte dintr-o reţea de fraudare care avea sediul în oraşul Craiova şi care a vizat, în intervalul 2004-2006, clienţi ai băncilor People’s Bank, Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Regions Bank, LaSalle Bank, U.S. Bank, precum şi ai site-urilor Wells Fargo & Co., eBay şi PayPal.

Investigaţia FBI în acest caz durează de şapte ani, timp în care au fost puşi sub acuzare 19 cetăţeni români. Nouă dintre suspecţi sunt daţi în urmărire.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă