9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn protest împotriva poluării la Ploieşti a fost anulat după ce, fostul...

Un protest împotriva poluării la Ploieşti a fost anulat după ce, fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost acuzat de localnici că se folosește de eveniment în scopuri personale

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma a fost certat la Ploiești de localnicii care l-au acuzat că participa la un protest programat, marți, împotriva poluării, doar în scopuri personale, informează Mediafax.

Un bărbat din Ploieşti a anunţat că marți, de la ora 15.30, va fi pichetată Rafinăria Astra, în faţa porţii principale, acuzând să se deversează hidrocarburi şi deşeuri radioactive direct în sol. La protest a fost invitat şi Miron Cozma, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Civile Viaţă, Mediu şi Sănătate.

„Vom picheta Rafinaria Astra, în faţa porţii principale (…). Firma Wagons Maintenace Astra Rafinărie Ploieşti deversează hidrocarburi şi deşeuri radioactive direct în sol. Invit pe această cale toate instituţiile media, cât şi orice ONG sau persoană interesată de poluarea din oraşul Ploieşti. Cu participarea extraordinară a dlui. Miron Cozma (liderul minerilor) în calitate de Vicepreşedinte al Asociaţiei Civile Viaţă, Mediu şi Sănătate”, se arată într-un mesaj semant de Romică Valentin Rotăraş.

Protestul a fost anulat, însă, marţi, deoarece oamenii din zonă au început să se certe cu Miron Cozma, dar şi cu cel care a iniţiat protestul, spunând că nu este vorba de nicio poluare.

„Am un dosar, împuternicire… în baza acestui act am venit. A reclamat că toată zona e poluată, inclusiv cu agenţi chimici. Am înţeles că aici, o firmă spală vagoane de uraniu, ceva de maniera asta”, a declarat Miron Cozma corespondentului MEDIAFAX.

Afirmaţia că zona ar fi poluată cu uranium a încins spiritele iar oamenii care locuiesc în zona respectivă i-au reproşat lui Miron Cozma că are interese personale şi că a venit pentru o singură persoană, în condiţiile în care în cartier sunt aproximativ 3.000 de ploieşteni.

„Asta e minciună cu uraniul. Păi dacă era uraniu aici, cum pot să lucreze oamenii, în rafinărie, cu uraniu? Eu locuiesc aici şi sunt şi reprezentant al comunităţii. Avem peste 3.000 de suflete, aţi venit la cineva care stă de câteva zile. Nu vă daţi seama ce spuneţi. Aveti vreun interes personal” i-au strigat localnicii fostului lider al minerilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă