14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn pompier pensionar reinventează hidrantul după 100 de ani

Un pompier pensionar reinventează hidrantul după 100 de ani

Un pompier pensionar din New York a construit un nou hidrant de apă, prima reproiectare majoră după 100 de ani. George Sigelakis, co-fondator al Sigelock Systems, care a fost pompier în New York timp de 15 ani, numește noul hidrant Sigelock Spartan.

Nevoia de schimbare vine din cauza a două probleme majore ale hidranților clasici pentru incendii. Majoritatea hidranților au fost realizați din fontă, care erodează cu timpul și duc la probleme cum ar fi scurgerile și fisurile. Sigelakis înlocuiește fierul cu materiale rezistente la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil și fonta ductilă. De asemenea, stratul de protecție al noului hidrant previne rugina.

O altă problemă a hidranților clasici este că ei se deschid prea ușor. Astfel compania a îmbunătățit sistemul de securitate cu o nouă cheie specială pentru modelul Spartan.

Unul din șapte hidranți clasici în New York și New Jersey nu funcționează, potrivit unui raport din 2013. Orașul Phoenix, din Arizona, cheltuiește în prezent 3 milioane de dolari pe an pentru întreținerea hidranților de incendiu. În Philadelphia, deschiderea ilegală a hidranților îi costă pe contribuabili 1 milion de dolari în fiecare an.

Hidrantul Sigelock Spartan costă în jur de 2.700 de dolari, aproape cu 20% mai mult decât unul clasic. Dar toate probleme unui oraș, ridicate de un hidrant clasic, vor dispărea odată cu montarea noilor hidranți.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă